Το παγωτό είναι το γλυκό του καλοκαιριού, όμως για πολλούς είναι μία απαγορευμένη απόλαυση, καθώς περιέχει πολλή ζάχαρη και αρκετά λιπαρά. Αυτή είναι η μία εκδοχή όμως. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές συνταγές, που μπορούν να αντικαταστήσουν τα συντηρητικά, τις χρωστικές και την επεξεργασμένη ζάχαρη, προσφέροντας ουσιαστικά οφέλη στον οργανισμό και μάλιστα με υπέροχη γεύση.
Η ιδέα αυτή, γίνεται ακόμα καλύτερη, όταν σε αυτές, προστίθονται συμπληρώματα που βοηθούν για μία λαμπερή επιδερμίδα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται παρακάτω για ένα παγωτό με γεύση σοκολάτα μπανάνα, (μπορεί να γίνει και σε vegan εκδοχή), προσφέρουν τρία βασικά πλεονεκτήματα: δίνουν υπέροχη γεύση, μπορούν να καταναλωθούν και από όσους ακολουθούν μία διατροφή για απώλεια κιλών και δρουν υπέρ της υγείας της επιδερμίδας.
Υλικά:
1. 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες (όσο πιο σκούρες είναι τόσο πιο γλυκό θα είναι το αποτέλεσμα)
2. 2 φλιτζάνια γάλα (για vegan εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από αμύγδαλο, ή καρύδα, κ.λπ.)
3. 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
4. 2 κουταλιές της σούπας συμπλήρωμα κολλαγόνου με σοκολάτα (το υλικό αυτό είναι προαιρετικό. Αν είστε έγκυος συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας)
Εκτέλεση
1. Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα καλά
2. Ρίξτε το μείγμα σε καλούπια για παγωτό ξυλάκι ή σε όποιο σκεύος επιθυμείτε και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη και αφήστε τα για τουλάχιστον 4 ώρες
3. Απολαύστε τα μόλις παγώσουν. Το παγωτό διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα.
Διαβάστε επίσης:
Η συνταγή της πιο υγιεινής γρανίτας φτιάχνεται με δύο συστατικά
5 διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψετε με γλυκοπατάτες
Πώς συνδέεται η ζάχαρη με τους πονοκεφάλους
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση