Όπως είναι ήδη γνωστό, το οικονομικό πλήγμα που δέχτηκαν οι αεροπορικές εταιρείες από το ξέσπασμα της πανδημίας, ήταν ισχυρό. Έπειτα από τις αναγκαστικές περικοπές του προσωπικού, που οδήγησε σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, ορισμένες βρήκαν έναν τρόπο, να δελεάσουν και πάλι το κονό, να ζήσει την εμπειρία ενός ταξιδιού με ασφάλεια, από το check-in μέχρι και την απογείωση και προσγείωση.
Συγκεκριμένα στη Σιγκαπούρη, οργανώνονται πτήσεις χωρίς προορισμό. Αυτό σημαίνει, ότι απογειώνονται και προσγειώνονται στο ίδιο μέρος, μόνο και μόνο για να προσφέρουν την εμπειρία της πτήσης στο κοινό. Σε αυτήν την περίπτωση, στο αεροδρόμιο Changi μπορεί να ξεκινήσουν ήδη από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το τοπικό Straits Times.
Η Singapore Airlines, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές στον κόσμο, αν και δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόμα, δεν θα είναι ο μόνος αερομεταφορέας στην Ασία που οργανώνει πτήσεις χωρίς προορισμό. Στα τέλη Αυγούστου, η ιαπωνική All Nippon Airways, πραγματοποίησε μια 90λεπτη πτήση σε ένα αεροσκάφος «Flying Honu» Airbus A380. Οι επιβάτες δέχτηκαν μια εμπειρία σε στιλ θέρετρου της Χαβάης στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο, το οποίο συνήθως πετά μεταξύ Τόκιο και Χονολουλού.
Επίσης, η Eva Air απο την Ταϊβάν, ξεκίνησε πτήσεις πάνω από τα αξιοθέατα τον περασμένο μήνα, σε ένα από τα αεροσκάφη Hello Kitty. Αναχώρησε και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan της Ταϊπέι, και ταξίδεψε σε υψόμετρο 20.000 έως 25.000 πόδια για να δώσει στους επιβάτες μια πιο κοντινή θέα των Νήσων Ryukyu της Ταϊβάν και της Ιαπωνίας.
Η Royal Brunei Airlines. ξεκίνησε τις πτήσεις χωρίς προορισμό τον περασμένο μήνα. Ο εθνικός αερομεταφορέας για το Μπρουνέι, μια χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας στο νησί του Βόρνεο, πέταξε πάνω από τα αξιοθέατα σε μία “Dine & Fly” πτήση 85 λεπτών, κατά μήκος των ακτών του Μπρουνέι και του Μαλαισιανού Μπόρνεο. Η πτήση, η οποία περιελάμβανε brunch και ξενάγηση από τον πιλότο, εξαντλήθηκε εντός 48 ωρών, ενώ εκατοντάδες άτομα, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για μελλοντικές πτήσεις.
Διαβάστε επίσης:
Kathy Lueders: Η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί του προγράμματος επανδρωμένων πτήσεων της NASA
Οι αεροπορικές εταιρείες επινοούν ευφάνταστους τρόπους για να κερδίσουν χρήματα με τα σύνορα κλειστά
Η αεροπορική εταιρεία που βγήκε κερδισμένη εν μέσω πανδημίας
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση