Οι επιστήμονες που εργάζονται πάνω σε έρευνες σχετικές με μία πιθανή θεραπεία από τον κορονοϊό, έμειναν έκπληκτοι, από την πρόσφατη συμβολή μίας 14χρονης μαθήτριας από το Frisco του Texas, η οποία έκανε μια ανακάλυψη που θα μπορούσε όντως να την προσφέρει.
Η Anika Chebrolu, τιμήθηκε με έπαθλο 25.000 δολάρια στα «2020 3M Young Scientists Challenge» για την εφεύρεσή της που χρησιμοποιεί μεθοδολογία in-silico, με στόχο να ανακαλύψει ένα μόριο μολύβδου, το οποίο μπορεί επιλεκτικά να συνδεθεί με την ακίδα πρωτεΐνης του στελέχους του κορονοϊού.
Η ίδια δήλωσε στο CNN:«Τις τελευταίες δύο μέρες, είδα ότι υπάρχει πολλή διαφημιστική εκστρατεία για το έργο μου, καθώς περιλαμβάνει τον ιό SARS-CoV-2 και αντανακλά τις συλλογικές μας ελπίδες να τερματίσουμε αυτήν την πανδημία καθώς, όπως όλοι οι άλλοι, εύχομαι να πάμε σύντομα πίσω στην κανονική μας ζωή ».
Αρχικά, όταν η Chebrolu υπέβαλε το πλάνο της, στόχος της ήταν να χρησιμοποιήσει μεθόδους in-silico για να εντοπίσει μια ένωση μολύβδου που θα μπορούσε να συνδεθεί με μια πρωτεΐνη του ιού της γρίπης.
Σύντομα όμως άλλαξε τις οδηγίες για να στοχεύσει στον κορονοϊό, από τη στιγμή που αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της πανδημίας και πόσο γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
View this post on Instagram
«Η Anika, έχει ένα ανήσυχο μυαλό και χρησιμοποίησε την περιέργειά της για να κάνει ερωτήσεις σχετικά με ένα εμβόλιο για το Covid-19», δήλωσε η Δρ Cindy Moss, κριτής στο «3M Young Scientist Challenge, στο CNN».
«Η δουλειά της ήταν περιεκτική και εξέτασε πολλές βάσεις δεδομένων. Επίσης κατανόησε τη διαδικασία της καινοτομίας, και είναι επιδέξια στην επικοινωνία. Η προθυμία της να χρησιμοποιήσει το χρόνο και το ταλέντο της για να βοηθήσει να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, δίνει σε όλους μας ελπίδες».
Αν και η ίδια ήταν φανερά χαρούμενη και συγκινημένη που έλαβε το βραβείο, είπε ότι η δουλειά της δεν έχει τελειώσει εδώ. Το νεαρό κορίτσι σχεδιάζει τώρα να συνεργαστεί με ιολόγους και φαρμακοποιούς, που δίνουν μάχη για να σταματήσουν την πανδημία. Το επόμενο βήμα μαζί τους, θα είναι να αναπτύξουν τα ευρήματά της για να δουν αν υπάρχει η πιθανότητα για μια πραγματική θεραπεία για τον κορονοϊό.
Διαβάστε επίσης:
Πόσο κινδυνεύουμε να μολυνθούμε από κορονοϊό μέσα σε ένα αεροπλάνο
Οι 9 στους 10 ασθενείς που αναρρώνουν από τον κορονοϊό υποφέρουν από τις παρενέργειες του
Ο κορονοϊός σκότωσε περισσότερους ανθρώπους σε σχέση με τις 5 τελευταίες εποχές γρίπης
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση