ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας

Photo by fauxels from Pexels

Πολλές φορές μας ενδιαφέρει η κριτική, η γνώμη και η αποδοχή των άλλων, χωρίς να υπολογίζουμε ένα βασικό πράγμα. Τον εαυτό μας.

Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να βελτιώσετε την επαγγελματική σας ζωή και να είστε πιο παραγωγικοί, οφείλετε να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και μόνο.

Για να καταφέρετε να εντοπίζετε τα ψεγάδια σας χρειάζεται η αυτογνωσία και να μπορείτε να είστε όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται με εσάς και τους άλλους.

Δείτε παρακάτω 5 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, ξεπερνώντας τους φόβους και την αναβλητικότητα.

Photo by cottonbro from Pexels

Ασχοληθείτε με λιγότερα πράγματα αλλά κάντε τα καλά

Το να ασχολείστε ταυτόχρονα με πολλά πράγματα, χωρίς να μπορείτε να δώσετε το καλύτερο που μπορείτε, είναι χάσιμο χρόνου και επιπλέον, σας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα μέτριο αποτέλεσμα.

Βρείτε εστίαση. Βρείτε έναν τρόπο να πείτε «όχι» σε μερικά από τα πράγματα που κάνετε, ώστε να μπορέσετε να δώσετε το 100% του εαυτού σας σε όσα είναι πιο σημαντικά.

Χαμογελάτε πιο συχνά

Όταν χαμογελάτε σηματοδοτείτε την ευτυχία στον εγκέφαλό και αρχίζει να ενεργεί σαν να είναι ευτυχισμένος. Το χαμόγελο ξεγελά το μυαλό σας με αποτέλεσμα να σας δίνει καλύτερη διάθεση.

Αμέσως εκπέμπετε μία διαφορετική ενέργει και δίνετε την  εικόνα ενός ανθρώπου, όμορφου και προσιτού. Τα υπόλοιπα άτομα έλκονται περισσότερο προς εσάς, γεγονός που θα σας διευκολύνει σε διάφορα ζητήματα της καθημερινότητας.

Επομένως δεν έχετε να χάσετε κάτι παρά να δοκιμάσετε να χαμογελάτε λίγο πιο συχνά. Θα διαπιστώσετε ότι αυτή η πράξη χαράς θα επιστρέψει πίσω σε εσάς.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο

Κρατώντας ένα ημερολόγιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα που εσείς μπορείτε να αποφασίσετε, έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τι έχετε καταφέρει μέχρι τώρα; Τι θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει;

Θα παρατηρήσετε αρκετές αλλαγές αλλά και θα δείτε πιο αντικειμενικά και σφαιρικά ορισμένες πράξεις ή αποφάσεις που είχατε λάβει μήνες πιο πριν.

Κάντε καλύτερες ερωτήσεις στον εαυτό σας

Οι καλές ερωτήσεις, οδηγούν στις κατάλληλες απαντήσεις. Για παράδειγμα αντί να ρωτάτε τον εαυτό σας «Γιατί δεν μπορώ να το κάνω αυτό»; Ρωτήστε τον «Πώς θα ένιωθα αν θα μπορούσα να το κάνω αυτό»;

Ξεκινώντας με το «πώς» είναι συχνά πιο ευνοϊκό για μια απάντηση από το «γιατί», η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δικαιολογίες και αμυντικότητα.

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας

Η παραδοχή των συναισθημάτων δεν είναι πάντα εύκολη, όμως όταν δεν τα αποφεύγουμε και τα αποδεχόμαστε, τότε μπορούμε να νιώσουμε πραγματικά απελευθερωμένοι. Δεν είναι κακό να παραδεχτούμε ότι κάπου είχαμε λάθος, ή ότι αισθανόμαστε φόβο, ανασφάλεια ή ακόμα και χαρά, ακόμα και αν κάποιος δίπλα μας περνά δύσκολα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν σημαίνει ότι μετράμε αυτά τα συναισθήματα σε σύγκριση με άλλους. Αλλά με το πώς νιώθουμε εμείς οι ίδιοι με τον εαυτό μας. Κάντε μία λίστα με όσα σας απασχολούν, δώστε ειλικρινείς απαντήσεις και προχωρήστε παρακάτω.

 

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια ημέρα της νόσου Αλτσχάιμερ: Από την αλλοίωση του εγκεφάλου στη μεταβολή ολόκληρης της προσωπικότητας

Τι σχέση έχει η προσωπικότητα με την εντύπωση που έχουμε για την εικόνα μας;

Μην αποχωρήσετε από μία συνέντευξη αν δεν κάνετε πρώτα 4 βασικές ερωτήσεις

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση