Restaurant-goers in Singapore will soon get the chance to eat chicken nuggets grown in bioreactors. Proponents of meat alternatives believe this is just the beginning and that regulators in the US, China, and the EU will soon follow.
— MIT Technology Review (@techreview) December 2, 2020
https://t.co/yYfqhlaLdu
Η Σιγκαπούρη, ανέθεσε στην αμερικανική start-up εταιρεία Eat Just την πώληση κρέατος κοτόπουλου, το οποίο έχει παρασκευαστεί σε εργαστήριο και δεν προέρχεται από τη σφαγή ζώου.
Η εταιρεία, που ειδικεύεται στην παραγωγή κρέατος από ζωικά κύτταρα, ανακοίνωσε ότι το τεχνητό κρέας κοτόπουλου που παρασκευάζει ή του «καθαρού» κρέατος όπως αλλιώς λέγεται, έλαβε άδεια για πώληση από την υπηρεσία διατροφικής ασφάλειας της Σιγκαπούρης.
Πρόκειται να κυκλοφορήσει σε μορφή κοτομπουκιών, ενώ η τιμή του θα κυμαίνεται κοντά σε εκείνες που κοστολογούν τα κοτόπουλα υψηλής ποιότητας, ενώ θα πρωτοκυκλοφορήσει σε κάποιο εστιατόριο της Σιγκαπούρης «στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζος Τέτρικ.
Η Eat Just κάνει λόγο για «μια πρόοδο για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων», στην ανακοίνωση της, καθώς πολλές εταιρείες αναζητούν τρόπους παραγωγής κρέατος με χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αυτό όχι απλά δεν ισχύει, αλλά πρόκειται να υποκινήσει περισσότερο τους μοχλούς της κλιματικής αλλαγής.
Restaurant-goers in Singapore will soon get the chance to eat chicken nuggets grown in bioreactors. Proponents of meat alternatives believe this is just the beginning and that regulators in the US, China, and the EU will soon follow.
— MIT Technology Review (@techreview) December 2, 2020
«Η Eat Just είχε υποβάλει αίτημα έγκρισης», επιβεβαίωσε σήμερα η υπηρεσία διατροφικής ασφάλειας της Σιγκαπούρης, σημειώνοντας ότι το προϊόν της αμερικανικής εταιρείας «κρίθηκε κατάλληλο για κατανάλωση στις προβλεπόμενες ποσότητες και εγκρίθηκε η πώλησή του στην Σιγκαπούρη ως συστατικό των κοτομπουκιών Eat Just». Η κατανάλωση του συγκεκριμένου κρέατος αναμένεται να αυξηθεί κατά 70% ως το 2050, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για το κρέας που παρασκευάζουμε εργαστηριακά θα είναι η πρώτη από μια σειρά στην Σιγκαπούρη και σε άλλες χώρες στον κόσμο», πρόσθεσε ο Τέτρικ.
Η Eat Just, δεν είναι η μόνη που εργάζεται πάνω στη δημιουργία τεχνητού κρέατος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δεκάδες τόσες, που όμως η παραγωγή τους είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο.
«Σε συνεργασία με τον αγροτικό τομέα στο σύνολό του και με μακρόπνοες πολιτικές, εταιρείες όπως η δική μας μπορούν να βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ζωϊκές πρωτεΐνες ενός πληθυσμού που θα φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια ως το 2050», υπογράμμισε ο Τέτρικ.
Διαβάστε επίσης:
1 στα 3 τρόφιμα πετιέται: Η σπατάλη φαγητού επιβαρύνει σημαντικά τον πλανήτη
Εντοπίστηκε μεταλλαγμένος κορονοϊός σε εκτροφεία βιζόν στη Δανία
Τι πρέπει να προσέξετε στο κοτόπουλο για να αποφύγετε μια τροφική δηλητηρίαση
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση