Λατρεύω τα αυγά, μαγειρεμένα με όλους τους τρόπους. Ιδιαίτερα με αυτήν τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, είναι πεντανόστιμα και πολύ χορταστικά.
Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε για μερικά λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, εάν βάλουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τις τριμμένες ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, μέχρι να μείνει με το λάδι της. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε στη σάλτσα τα αυγά.
Σκεπάζουμε με καπάκι κι αφήνουμε για 4 λεπτά περίπου, να ψηθούν τα αυγά. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και περιμένουμε 1-2 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας εάν θέλουμε με μπούκοβο, ανθό αλατιού και φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.
Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί. Καλή απόλαυση!
Διαβάστε επίσης:
Μπάρες βρώμης με ξηρούς καρπούς από την Αντωνία Κατή
Αφράτα τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα από την Αντωνία Κατή
Μπρόκολο σούπα με απάκι & σπιτικά κρουτόν από την Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση