Από τις ελάχιστες κονσέρβες, αν όχι η μοναδική, που χρησιμοποιώ στη μαγειρική μου, ο τόνος είναι ακόμη καλύτερος μαγειρεμένος, όπως σε αυτήν την συνταγή. Ενίοτε αντικαθιστώ τα ζυμαρικά με νιόκι, ή ακόμη και ρύζι.
Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Παράλληλα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και τέλος τις ντομάτες.
Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 – 12 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη σάλτσα τον τόνο, σπασμένο σε κομμάτια, τις ελιές εάν βάλουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον φρέσκο μαϊντανό και πιπέρι.
* Ο νοστιμότερος συσκευασμένος τόνος που κυκλοφορεί στην αγορά είναι ο τόνος Αλοννήσου. Να τον προτιμήσετε όταν τον βρείτε και θα δείτε ότι θα δώσει άλλη διάσταση στο πιάτο σας.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε επίσης:
Τηγανητό αυγό σε σάλτσα ντομάτας από την Αντωνία Κατή
Συνταγή για πίτα Μπλανό ή αλλιώς Μπαμπανέτσα από την Αντωνία Κατή
Μπρόκολο σούπα με απάκι & σπιτικά κρουτόν από την Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση