Όλοι έχουμε βρεθεί σε κάποιο σημείο στη ζωή που νιώσαμε την ανάγκη ή μας υπενθύμισε ο περίγυρος μας ότι χρειάζεται να κάνουμε περισσότερες θετικές σκέψεις. Όμως όλη αυτή η θετικότητα, είναι αδύνατο να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Αρχικά, καλό είναι να γνωρίζουμε ποια είναι η ουσιαστική της έννοια.
Η θετική σκέψη είναι η πρακτική της εστίασης σε ευχάριστα πράγματα σε οποιαδήποτε στιγμή ή κατάσταση.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοείτε την πραγματικότητα ή να παραβλέπετε το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα. Έχει να κάνει κυρίως με την προσωπική οπτική του καθενός. Το κατά πόσο έχει την τάση να σκέφτεται ότι μπορεί να το αντιμετωπίσει, να κάνει υπομονή, να το αποδεχτεί ή να βρει λύση έστω και όταν είναι αργά, από το να θυμώνει, να πιστεύει ότι δεν διορθώνεται μια δυσκολία ή ότι δεν έχει νόημα να προσπαθεί για κάτι καλύτερο για εκείνον.
Αυτός ο ορισμός μπορεί να ακούγεται πολύ καλός, σχεδόν ιδανικός, αλλά τι γίνεται αν είστε εκ φύσεως πιο απαισιόδοξοι;
Τι μπορείτε να κάνετε, εάν έχετε την τάση να περιμένετε πάντα το χειρότερο παρά το καλύτερο;
Οι ειδικοί σε αυτές τις περιπτώσεις λένε, ότι αυτή η νοοτροπία δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει, είναι να δείτε τη θετική σκέψη περισσότερο ως μια δεξιότητα που μπορείτε να μάθετε και να επωφεληθείτε, παρά ως ένα χαρακτηριστικό προσωπικότητας που δεν έχετε. Υπάρχει επίσης έρευνα για αυτό.
Σε ένα πείραμα, οι ενήλικες που διαλογίζονταν καθημερινά για κάνουν περισσότερες θετικές σκέψεις άρχισαν να αισθάνονται πιο αισιόδοξα συναισθήματα κάθε μέρα. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η θετική σκέψη βοηθά τους ανθρώπους να διαχειριστούν την ασθένεια και διευκολύνουν την κατάθλιψη , ανεξάρτητα από το αν είναι φυσικά αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι.
Διαβάστε επίσης:
Γιατί η θετικότητα δεν οδηγεί πάντα μια επιχείρηση στην επιτυχία
Διαλογισμός «σάρωσης» σώματος: Τι είναι και γιατί τον συνιστούν οι ειδικοί
Πώς να αναπτύξετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας σε μια επιχείρηση
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση