Απέτυχε δύο φορές στις εξετάσεις για να σπουδάσει νομική, πέρασε 7 ολόκληρα χρόνια πουλώντας μηχανήματα φαξ και το 2012 αναδείχθηκε ως η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος από το Forbes. Ο λόγος για τη Sara Blakely, τη γυναίκα που έφερε στη ζωή μας τα Spanx.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ήθελε να γίνει κωμικός, μετά δικηγόρος. Δεν κατάφερε τίποτα από τα δύο. Επίσης πέρασε από οντισιόν για το χαρακτήρα του Γκούφι στη Disney World, αλλά δεν ήταν αρκετά ψηλή και την έκαναν Chipmunk.
Χωρίς να έχει βρει ακόμα τι ήταν αυτό που θα έκανε στη ζωή της, ξεκίνησε να εργάζεται σε μία μικρή εταιρεία, στη θέση της πλασιέ. Χτυπούσε τις πόρτες των πιθανών πελατών, διαφήμιζε τα φαξ της και, συνήθως, την απέρριπταν.
Την πρώτη της μέρα, μάλιστα, της έδωσαν έναν τηλεφωνικό κατάλογο και της είπαν: «Έχεις τέσσερις ταχυδρομικούς κώδικες. Βγες έξω και πούλα.»
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, βρισκόταν στο δρόμο και πάλευε να κάνει μία επιτυχημένη πώληση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που καλούσαν την αστυνομία για να τη διώξουν από πολυκατοικίες, ενώ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, κάποιος θα έσκιζε την επαγγελματική της κάρτα μπροστά στα μάτια της.
«Ήταν η καλύτερη προπόνηση για τη ζωή», έχει αναφέρει. Έπαθε ανοσία στο «όχι» και έμαθε να γελάει με τις αναποδιές. Ήξερε καλά πως ήταν καλή στη δουλειά της, αλλά ήθελε κάτι δικό της. Ήθελε να πουλάει κάτι που της άρεσε, κάτι που θα την ενδιέφερε. Απλώς δεν είχε τίποτα στο μυαλό της.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μία μέρα, κάτι αναπάντεχο συνέβη στη Sara.
«Ελπίζοντας να δείχνω κάπως καλύτερη στο εφαρμοστό, λευκό μου παντελόνι, έκοψα τις πατούσες από ένα καλσόν και το φόρεσα αντί για εσώρουχο. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να με ‘μαζέψει’, ενώ ταυτόχρονα μπορούσα να έχω γυμνά πόδια και να φορέσω τα σανδάλια μου», είπε. Συνειδητοποίησε, λοιπόν, ότι στα χέρια της κρατούσε ένα πολλά υποσχόμενο προϊόν.
Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το Spanx, ένα μοναδικό είδος εσωρούχων σύσφιγξης: Λεπτό, άνετο και αόρατο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα πρωινά πουλούσε φαξ και τα βράδια δούλευε την ιδέα της. Προσπαθώντας να βρει έναν βιοτέχνη για να το παρασκευάσει, τελειοποιούσε το όραμά της. Όμως κανείς δε δεχόταν να τη βοηθήσει.
Όταν μάθαιναν ότι δεν τη χρηματοδοτούσε κάποιος χορηγός, την έδιωχναν. Ήθρε, όμως, η στιγμή που κάποιος τη λυπήθηκε, όπως έχει αναφέρει η ίδια. Τα υπόλοιπα, είναι στην ιστορία.
«Ο καθένας έχει μία ιδέα εκατομμυρίων μέσα του», έχει δηλώσει η Sara Blakely. «O Edison είπε ‘Η ιδιοφυία είναι 1% έμπνευση και 99% εφίδρωση’. Το ίδιο ισχύει και για την καινοτομία, την εφευρετικότητα και τις επιχειρήσεις.»