ΥΓΕΙΑ

Πώς να διαπιστώσετε αν πάσχετε από ιγμορίτιδα

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε έντονη κεφαλαλγία και η ιγμορίτιδα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους.

Οι κόλποι, είναι μια ομάδα σάκων γύρω από τη ρινική κοιλότητα που διογκώνονται με βλέννα όταν έχουν φλεγμονή. Αυτό το πρήξιμο μπορεί να προκαλέσει πόνο και πίεση σε αυτούς με αποτέλεσμα να αισθάνεσθε πονοκέφαλο. Αυτός προκαλείται από την πίεση στις διόδους των κόλπων γύρω από τα μάτια, τα μάγουλα και το μέτωπό και συνήθως αποτελεί σύμπτωμα λοίμωξης των κόλπων ή ιγμορίτιδα, σύμφωνα με το WebMD.

Ο πόνος στον κόλπο είναι βαθύς και σταθερός και μπορεί να επιδεινωθεί όταν λυγίσετε, γυρίσετε το κεφάλι ξαφνικά ή ξαπλώσετε. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονόλαιμο, βήχα, πυρετό, κόπωση, πρήξιμο του προσώπου, αίσθημα πληρότητας στα αυτιά σας και καταρροή. Εάν ο πονοκέφαλος του κόλπου σας προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη, μπορεί επίσης να έχετε πόνο στα δόντια.

Η διαφορά της ιγμορίτιδας με μια ημικρανία είναι ότι η δεύτερη φέρνει  επίσης ναυτία, έμετο και ευαισθησία στο φως και τον ήχο.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο της ιγμορίτιδας

Σύμφωνα με το Healthline, επειδή οι πονοκέφαλοι από τη φλεγμονή των κόλπων προκαλούνται από τη συσσώρευση βλέννας που παγιδεύεται σε αυτούς, μπορείτε να συμβάλλετε στην αποστράγγιση τους χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα ή αναπνέοντας τον ατμό από ένα ζεστό ντους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ρινικά σπρέι και να φυσήξετε τη μύτη.

Τα φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Τα αναλγητικά, όπως η ιβουπροφαίνη και η ακεταμινοφαίνη, βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου που μπορεί να αντιμετωπίζετε, ενώ τα αποσυμφορητικά, όπως η ψευδοεφεδρίνη, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της συμφόρησης

Εάν ο πονοκέφαλος είναι αποτέλεσμα βακτηριακής λοίμωξης κόλπων , τότε ενδέχεται ο γιατρός σας να σας συνταγογραφήσει βλεννολυτικά, αντιισταμινικά ή ακόμη και αντιβιοτικά.

Εάν έχετε ιστορικό αλλεργιών και πάσχετε από σοβαρή ή χρόνια ιγμορίτιδα,  μπορεί επίσης να σας συστήσει ενέσεις κορτικοστεροειδών.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να ζητάτε τη συμβουλή του.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η σχέση μεταξύ φλεγμονής και διαβήτη;

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Τι είναι και τι το προκαλεί

Πώς εμφανίζεται η τενοντίτιδα και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση