ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα μυστικά των σεφ για ένα εντυπωσιακό τραπέζι με περιορισμένα υλικά

Photo by Eiliv-Sonas Aceron on Unsplash

Oι δεκάδες εκπομπές, τα τελευταία χρόνια κατάφεραν κάνουν μέχρι και τον πιο ανίδεο ειδικό στο μαγείρεμα. Πλέον η σάλτσα vinegret, το φιλετάρισμα του κρέατος και τα έθνικ πιάτα, μας φαίνονται τόσο απλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αμέτρητες συνταγές έχουν κατακλύσει τα social media, κάνοντας ακόμα ευκολότερη την πρόσβαση μας σε αυτές και κατά συνέπεια σε νέες γεύσεις. Όσο και αν έχουμε εξοικειωθεί όμως με την τέχνη της μαγειρικής, όταν πρόκειται για το εορταστικό τραπέζι, πάντα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τον χρόνο και κυρίως με το ότι ποτέ τα υλικά δεν είναι αρκετά για όλα όσα έχουμε στο μυαλό να ετοιμάσουμε.

Το εκπληκτικό σε όλο αυτό, είναι όταν παρακολουθούμε διάσημους σεφ, να δημιουργούν μοναδικά πιάτα με τόσο λίγα υλικά, που μετριούνται κυριολεκτικά στα δάχτυλα του ενός χεριού. Την απορία για το πώς γίνεται κάποιος να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο γεύμα με υλικά που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα του, λύνει ο Μarc Forgione, ο Iron Chef από την Νέα Υόρκη.

πηγή: instagram @marcforgione

Εν όψη του Πάσχα, αποκάλυψε μερικά από τα μυστικά του, με σκοπό να βοηθήσει όλους όσους δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με τα σύνθετα και δυσεύρετα υλικά. Δείτε πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ό,τι υπάρχει στην κουζίνα σας για να δημιουργήσετε ένα απολαυστικό πασχαλινό τραπέζι στο σπίτι.

Παρακάτω ακολουθούν οι τέσσερις συμβουλές του για να μην αφήσετε να πάει τίποτα χαμένο:

1. Επιστρέψτε στα βιβλία μαγειρικής

“Ξεσκονίστε” ένα βιβλίο μαγειρικής που δεν έχετε διαβάσει εδώ και καιρό. Μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε τα πράγματα. Εάν μια συνταγή απαιτεί ίσως ψιλοκομμένο μαϊντανό και δεν έχετε μαϊντανό, αλλά έχετε αποξηραμένη ρίγανη στο ντουλάπι σας, χρησιμοποιήστε την χωρίς κανέναν δισταγμό.

2. Παρακολουθήστε τους αγαπημένους σας σεφ στα social media

Σε περίπτωση που δεν έχετε καμία διάθεση να ανοίξετε τα βιβλία των συνταγών σας, παρακολουθήστε τα social media. Πλέον τα μυστικά της κουζίνας δεν είναι κρυφά και οι περισσότεροι εξηγούν πώς ακριβώς τα κάνουν. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να βρείτε έμπνευση πέρα από τους ειδικούς.

3. Δεν χρειάζεται να κάνετε μια πλήρη συνταγή

Είναι ωραίο να φαντάζεστε την ιδέα ενός μεγάλου τραπεζιού, όμως φέτος το Πάσχα δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές από τη στιγμή που θα είστε μόνο με άτομα που ζείτε μαζί.  Αντί να φτιάξετε ένα γιγαντιαίο πιάτο μπορείτε να περιορίσετε κατά πολύ όλα τα υλικά σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι το ίδιο γευστικό.

4. Θυμηθείτε τι είναι πραγματικά σημαντικό

Μπορεί να μην πάτε στο χωριό, όμως θα γιορτάσετε πάλι με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Το φαγητό είναι απλά το μέσο που θα σας φέρει πιο κοντά. Απολαύστε την μέρα με όσα έχετε στο σπίτι, μαγειρέψτε με μεράκι, “πειράξτε” τις συνταγές σύμφωνα με τα δικά σας υλικά και θα διαπιστώσετε ότι όλα θα είναι μοναδικά στο τέλος. Το μαγείρεμα αποκτά άλλη αξία όταν το κάνουμε για να το μοιραστούμε με τα δικά μας πρόσωπα.