Αγαπώ τα τσουρέκια και μου αρέσει, όταν μπορώ, να τους αφιερώνω το χρόνο που απαιτούν για να γίνουν αφράτα. Ωστόσο, πολλές φορές καταφεύγω σε αυτή την εύκολη συνταγή, που μάλλον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κλασικές!
Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com
Η διαδικασία
Ανακατεύουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το μαχλέπι σε μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε κι αυτό στο μπολ.
Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα ή τα χέρια, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια (μπορεί να χρειαστεί να ρίξουμε λίγο ακόμη αλεύρι).
Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και 1-2 πετσέτες κουζίνας και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο, να φουσκώσει, για 2 ώρες περίπου.
Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου μας και αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο μας. Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και κάθε κομματάκι ζύμης το πλάθουμε σε κορδόνι. Φτιάχνουμε με το κορδόνι οποίο σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε τα τσουρεκάκια στη λαδόκολλα, σε απόσταση το ένα
από το άλλο. Καλύπτουμε τα τσουρεκάκια με 1-2 πετσέτες κουζίνας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε τα τσουρεκάκια με το ασπράδι αυγού και τα πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου ή τη ζάχαρη.
Bάζουμε τη λαμαρίνα στη μέση του φούρνου και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε επίσης:
Μπρόκολο σούπα με απάκι & σπιτικά κρουτόν από την Αντωνία Κατή
Ένα απολαυστικό vegan chocolate mousse από την Αντωνία Κατή
Συνταγή για την πιο γλυκιά κολοκυθόπιτα από την Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση