COOK THE PICTURE

Μπάρες βρώμης με ξηρούς καρπούς από την Αντωνία Κατή

μπάρες
credit: Αντωνία Κατή

Εκτός από πεντανόστιμες, αυτές οι μπάρες είναι και βόμβες ενέργειας! Είναι ιδανικές για το δεκατιανό, το απογευματινό και γενικά όταν θέλετε κάτι για να σας τονώσει.

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το λάδι καρύδας και το αναμιγνύουμε με το μέλι και το αμυγδαλοβούτυρο ή το ταχίνι. Βάζουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς με τα ξηρά φρούτα και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί.
Σε βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε μέσα το μίγμα. Ισιώνουμε την επιφάνειά του, με την ανάποδη ενός κουταλιού, έτσι ώστε να μην έχει μέσα αέρα αλλά και να είναι παντού ισόπαχο.
Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει καλά το μίγμα.
Κόβουμε με μαχαίρι σε μακρόστενες μπάρες ή τετράγωνα κομματάκια. Λιώνουμε τη σοκολάτα και γαρνίρουμε τις μπάρες. Διατηρούνται σε μπολ με καπάκι στο ψυγείο.

Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδι καρύδας με βούτυρο ή μαργαρίνη και το αμυγδαλοβούτυρο με ταχίνι ή φιστικοβούτυρο.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Μιλφέιγ με κρέμα κάστανου από την Αντωνία Κατή

Αφράτα τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα από την Αντωνία Κατή

Μπρόκολο σούπα με απάκι & σπιτικά κρουτόν από την Αντωνία Κατή

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση