COOK THE PICTURE

Εύκολα τυροπιτάκια με Μαστέλο από την Αντωνία Κατή

τυροπιτάκια
photo credit: Αντωνία Κατή

Αγαπημένο σνακ για όλους τα τυροπιτάκια, σε αυτή την εκδοχή τους, χωρίς φύλλο, ετοιμάζονται κυριολεκτικά στο λεπτό και τρώγονται ευχάριστα όλες τις ώρες.

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Τρίβουμε τα τυριά από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το γιαούρτι, το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα με κουτάλι ή σπάτουλα.

Προσθέτουμε τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και εάν θέλουμε βάζουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε τη ζύμη με τα χέρια κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε σε μπάλα και αφήνουμε για λίγο την ζύμη μας να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τη ζύμη και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα.

Τα αλείφουμε με το χτυπημένο ασπράδι, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τους κολοκυθόσπορους και ψήνουμε για 25- 30 λεπτά.

Τα τυροπιτάκια θα φουσκώσουν και θα πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!