Μια εύκολη συνταγή γαλατόπιτας, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι. Πρόκειται για μια φίνα κρέμα με πλούσια όμως γεύση, όταν φτιάχνεται παραδοσιακά με πρόβειο γάλα.
Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com
Βρέχουμε μια κατσαρόλα με νερό. Μέσα σε αυτή βράζουμε το γάλα με μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο.
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Χτυπάμε τα αυγά, μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε το μίγμα στη χλιαρή κρέμα.
Ανακατεύουμε ζωηρά, με το σύρμα και ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε τη γαλατόπιτα στον φούρνο, για 45-50 λεπτά. Τη σερβίρουμε κρύα, πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλα.
Καλή απόλαυση!
Κείμενο: Γεωργία Κοφινά
Διαβάστε επίσης:
Κατσικάκι ρολό γεμιστό από την Αντωνία Κατή
Εύκολα τυροπιτάκια με Μαστέλο από την Αντωνία Κατή
Aπολαυστικά ζυμαρικά με σάλτσα τόνου από την Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση