Η συνταγή για αυτή την σαλάτα είναι του αγαπημένου Αντρέα Λαγού. Την είχα φτιάξει πριν από χρόνια για το περιοδικό Olive και από τότε την επαναλαμβάνω συχνά. Το ίδιο κι όσοι την έχουν δοκιμάσει.
Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com
Διαδικασία
Παίρνουμε 4 μπολ, στο πρώτο βάζουμε τις πατάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Στο δεύτερο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο ξεψαχνισμένο, προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Στο τρίτο μπολ, βάζουμε τα αυγά με την υπόλοιπη μαγιονέζα, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Στο τελευταίο μπολ, βάζουμε το παντζάρι με τον υπόλοιπο μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.
Τοποθετούμε στο κέντρο μιας στρογγυλής πιατέλας, ένα ποτήρι νερού.
Παίρνουμε τις πατάτες και χτίζουμε γύρω-γύρω από το ποτήρι, σαν να φτιάχνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
Πάνω από τις πατάτες απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο το κοτόπουλο, μετά τα αμύγδαλα, στη συνέχεια τα αυγά, το παντζάρι και τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια που φτιάξαμε με σπόρους ροδιού.
Βγάζουμε το ποτήρι από τη μέση, βάζουμε τη σαλάτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Διαβάστε επίσης:
Οι 4 κατηγορίες τροφίμων που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σας
Αφράτα τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα από την Αντωνία Κατή
Μπρόκολο σούπα με απάκι & σπιτικά κρουτόν από την Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση