Cook The Picture

Κέικ Βασιλόπιτα: Η πιο «ζουμερή» συνταγή από την Αντωνία Κατή

Κέικ Βασιλόπιτα

Αυτή η βασιλόπιτα θα αγαπηθεί από όλους γιατί, εκτός από πορτοκαλένια, είναι και «ζουμερή». Εύχομαι να είναι και η τυχερή σας!

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη, σε δροσερό σημείο.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους των αυγών, τη βανίλια, το κονιάκ, το αλάτι, το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από τη μαρέγκα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε για λίγο στη χαμηλή ταχύτητα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας με σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Βουτυρώνουμε το ταψί κι αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά, στους 180°C. Πριν το βγάλουμε τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι εάν είναι έτοιμο το κέικ. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περιμένουμε 10- 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε σε σχάρα.

Στο μεταξύ τυλίγουμε ένα νόμισμα ή ότι άλλο επιθυμούμε να είναι το φλουρί και το βάζουμε στο γλυκό, σε τυχαίο σημείο, από την κάτω πλευρά για να μην φαίνεται.

Διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο κι αν θέλουμε με χρωματιστή ζάχαρη ή τρουφάκια.

Για το γλάσο: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν θέλουμε πιο σφιχτό το γλάσο μας, προσθέτουμε ζάχαρη άχνη, ενώ για πιο αραιό, προσθέτουμε νερό. Το απλώνουμε πάντα σε κρύο γλυκό.

Η βασιλόπιτα είναι έτοιμη!

 

Διαβάστε επίσης:

Tρουφάκια σοκολάτας με καρύδια από την Αντωνία Κατή

Αφράτα τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα από την Αντωνία Κατή

Συνταγή για την πιο γλυκιά κολοκυθόπιτα από την Αντωνία Κατή

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση