Με γοητεύουν οι συνταγές που απογειώνουν «ταπεινά» υλικά. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες.
Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα σε ταψί ή λαμαρίνα και τοποθετούμε στο κέντρο της το κουνουπίδι. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη λαδόκολλα, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 220°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη, για να πάρει χρώμα το κουνουπίδι.
Εάν θέλουμε, για τα τελευταία λεπτά του ψησίματος, μπορούμε να κόψουμε το κουνουπίδι σε μικρότερα κομμάτια.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε το κουνουπίδι ζεστό ή χλιαρό, με την σάλτσα του.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε επίσης:
Μπάρες βρώμης με ξηρούς καρπούς από την Αντωνία Κατή
Αφράτα τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα από την Αντωνία Κατή
Μπρόκολο σούπα με απάκι & σπιτικά κρουτόν από την Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση