COOK THE PICTURE

Σαλάτα με μπρι, κάστανα και ρόδι από την Αντωνία Κατή

σαλάτα
photo credit: Β.Πατεράκης

Όταν η σαλάτα φοράει τα γιορτινά της μπορεί να κλέψει την παράσταση ακόμη και από το κυρίως πιάτο. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή η συνταγή.

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Καθαρίζουμε και ξεσποριάζουμε το ρόδι. Πλένουμε τα σαλατικά με άφθονο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα χοντροκόβουμε (ακόμη καλύτερα με τα χέρια) και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα. Αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε τους μισούς σπόρους του ροδιού και ανακατεύουμε (το υπόλοιπο ρόδι το δουλεύουμε στο μούλτι να βγάλει το χυμό του).
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: βάζουμε όλα τα υλικά σε βαθύ μπολ και τα χτυπάμε για λίγο με πιρούνι ή το μιξεράκι των κοκτέιλ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το μπρι σε δυνατό γκριλ για λίγα λεπτά, εάν θέλουμε το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και το ακουμπάμε πάνω από τα σαλατικά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

TIP
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπρι με κάποιο ελληνικό τυρί όπως μαστέλο Χίου, γίδινη γραβιέρα ή ανθότυρο Ζωζεφίνου από τη Σύρο, αρσενικό Νάξου κ.ο.κ.

Διαβάστε επίσης:

Πολίτικη Βασιλόπιτα: Μία μοσχομυριστή συνταγή από την Αντωνία Κατή

Αφράτα τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα από την Αντωνία Κατή

Μπρόκολο σούπα με απάκι & σπιτικά κρουτόν από την Αντωνία Κατή

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση