COOK THE PICTURE

Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι από την Αντωνία Κατή

γαρίδες
photo credit: Αντωνία Κατή

Κλασικό και αγαπημένο αυτό το σαγανάκι, είναι πάντα από τις πρώτες επιλογές για μεζεδάκι. Οι φρέσκιες γαρίδες και το ουζάκι το κάνουν πραγματικά ακαταμάχητο!

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες, για μερικά λεπτά, να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά (εάν βάλουμε), το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα και τις φρέσκιες ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες.

Αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε το τηγάνι.

Μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος, πασπαλίζουμε με την φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Τηγανητό αυγό σε σάλτσα ντομάτας από την Αντωνία Κατή

Συνταγή για πίτα Μπλανό ή αλλιώς Μπαμπανέτσα από την Αντωνία Κατή

Aπολαυστικά ζυμαρικά με σάλτσα τόνου από την Αντωνία Κατή

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση