COOK THE PICTURE

Συνταγή για σπιτική λαγάνα από την Αντωνία Κατή

λαγάνα
photo credit: Αντωνία Κατή

Στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, τα νηστίσιμα φαγητά συνοδεύονται πάντα από την πατροπαράδοτη λαγάνα. Δείτε πώς μπορείτε να τη φτιάξετε στο σπίτι.

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Ανακατεύουμε σε μπολ τη μαγιά με λίγο αλεύρι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο από το νερό, να γίνει χυλός και αφήνουμε την προζύμη σε ζεστό σημείο να φουσκώσει.

Στη συνέχεια βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι που το λιώνουμε στο υπόλοιπο νερό, τον γλυκάνισο, το αλάτι και την προζύμη και ανακατεύουμε με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο.

Την ξαναδουλεύουμε με τον γάντζο για λίγο και την αφήνουμε ξανά σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες, τις βάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και τις ανοίγουμε στο σχήμα της λαγάνας. Τις βρέχουμε με λίγο νεράκι και αλείφουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Κάνουμε λακκούβες με τα δάχτυλά μας σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Αφήνουμε τις λαγάνες σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά περίπου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ για 18- 20 λεπτά περίπου.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Τυρόπιτα σουφλέ από την Αντωνία Κατή

Συνταγή για πίτα Μπλανό ή αλλιώς Μπαμπανέτσα από την Αντωνία Κατή

Μπρόκολο σούπα με απάκι & σπιτικά κρουτόν από την Αντωνία Κατή

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση