COOK THE PICTURE

Συνταγή για την πιο γλυκιά κολοκυθόπιτα από την Αντωνία Κατή

photo credit: Αντωνία Κατή

Η συνταγή αυτή για την γλυκιά κολοκυθόπιτα, κλασική και αγαπημένη, δεν την βαριέμαι ποτέ. Την φτιάχνω κάθε φθινόπωρο με την πρώτη κολοκύθα της χρονιάς!

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Η διαδικασία

Βάζουμε την ψίχα της κολοκύθας σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε 3 φύλλα στα ταψί λαδώνοντάς τα ένα-ένα καλά.

Απλώνουμε το 13 της γέμισης και σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα, λαδωμένα επίσης πολύ καλά.

Επαναλαμβάνουμε, κρατώντας 3 φύλλα για το τέλος.

Χαράζουμε την πίτα με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια, προσέχοντας να μην φτάσουμε στον πάτο του ταψιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 50 – 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια της πίτας.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο την κόβουμε σε μερίδες, πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε. Είναι πολύ νόστιμη όταν είναι χλιαρή.

Εxtra Tip
Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες, την βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε εύκολα τη φλούδα και λιώνουμε με πιρούνι την ψίχα.

Kαλή απόλαυση!

Αντωνία Κατή

 

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για την πίτα του βοσκού από την Αντωνία Κατή

5 «χρωματιστές» συνταγές χυμών που προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Πώς να διώξετε τις τοξίνες από το ρύζι κρατώντας τα θρεπτικά του συστατικά

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση