Πρωτότυπη τυρόπιτα, με ωραία γεύση και εμφάνιση. Ετοιμάζεται πανεύκολα.
Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com
Αναμιγνύουμε σε βαθύ μπολ τα τυριά και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και απλώνουμε 3 φύλλα αλειμμένα με λάδι.
Στο τελευταίο φύλλο, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μίγμα των τυριών, φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια.
Σκεπάζουμε με ένα ακόμη φύλλο και απλώνουμε ξανά λίγη ποσότητα από τα τυριά.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα τυριά, φροντίζοντας να κρατήσουμε 3 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
Τακτοποιούμε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί, λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι. Προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και το αφήνουμε για ½ ώρα περίπου, να απορροφήθουν τα υγρά.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια της.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε επίσης:
Τηγανητό αυγό σε σάλτσα ντομάτας από την Αντωνία Κατή
Συνταγή για πίτα Μπλανό ή αλλιώς Μπαμπανέτσα από την Αντωνία Κατή
Μπρόκολο σούπα με απάκι & σπιτικά κρουτόν από την Αντωνία Κατή
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση