COOK THE PICTURE

Tρουφάκια σοκολάτας με καρύδια από την Αντωνία Κατή

photo credit: Αντωνία Κατή

Καθώς απολάμβανα αυτές τις μικρές λιχουδίτσες, έβαλα για πρώτη φορά στο νου μου να
ξεκινήσω ένα blog με συνταγές!

Δείτε αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε στο cookthepicture.com

Η διαδικασία

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Αναμιγνύουμε τα καρύδια και το ποτό και ρίχνουμε το μίγμα στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε το μίγμα να σφίξει. (Αν βιαζόμαστε το βάζουμε στο ψυγείο).

Απλώνουμε σε ρηχό πιάτο το κακάο. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μίγμα και πλάθουμε σε μπαλίτσες.

Κυλάμε τις μπαλίτσες στο κακάο, μέχρι να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.

Tip
Εάν θέλουμε πιο σφιχτό το μίγμα μας ή δεν έχουμε πολύ χρόνο, προσθέτουμε στο μίγμα τριμμένα μπισκότα βουτύρου ή όποια άλλα μας αρέσουν.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης:

Αφράτα τσουρεκάκια χωρίς ζύμωμα από την Αντωνία Κατή

Ένα απολαυστικό vegan chocolate mousse από την Αντωνία Κατή

Συνταγή για την πιο γλυκιά κολοκυθόπιτα από την Αντωνία Κατή

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση