SUSTAINABILITY

Η Jennifer Atilemile θέλει να φέρει τη διαφορετικότητα στην ηθική μόδα

πηγή: Instagram @jenniferatilemile

Η βιομηχανία της μόδας είναι προβληματική για πολλούς λόγους. Οι σημαντικότεροι, είναι τρεις. Πρώτον, τα πρότυπα ομορφιάς που προωθεί. Παρότι γίνονται αγώνες για την καθιέρωση των plus size μοντέλων στο χώρο, στην πραγματικότητα, τα μεγέθη των ρούχων όλο και στενεύουν. Χρειάζεται να επιλέξουμε συγκεκριμένα καταστήματα, αν αναζητούμε ένα προϊόν που εφαρμόζει κατάλληλα σε μία σιλουέτα με περισσότερες καμπύλες, ενώ όταν μπαίνουμε σ’ εκείνα των μεγάλων αλυσίδων, αισθανόμαστε όλο και πιο άσχημα για το σώμα μας. Στη δεύτερη θέση, έρχονται οι αλυσίδες παραγωγής που βλάπτουν το περιβάλλον και μηδενίζουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων τους. Τέλος, έχουμε την αδυναμία ταυτόχρονης επίλυσης των παραπάνω. Δηλαδή, είναι σχεδόν απίθανο μία γυναίκα με περισσότερα κιλά, να ντυθεί «ηθικά» – όχι επειδή δε θέλει, αλλά επειδή δεν μπορεί.

Η Jennifer Atilemile είναι μοντέλο από την Αυστραλία και μίλησε στο Fashion Journal για το τελευταίο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Atilémile (@jenniferatilemile) στις


Το δικό της ταξίδι προς τη βιωσιμότητα, ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν. «Είμαι η ενσάρκωση αυτού που η βιομηχανία θεωρεί plus-size. Όταν ήρθε η ώρα να παρευρεθώ σε μεγάλα events, αποφάσισα να στηρίξω κάποιον συμπατριώτη μου και να προωθήσω το έργο του, παρά να προτιμήσω έναν ήδη καθιερωμένο Αμερικανό σχεδιαστή. Ε, δε θα μπορούσα να είχα απογοητευτεί περισσότερο», τόνισε. Είδε πως τα κορυφαία βιώσιμα brands δεν είχαν προϊόντα στο νούμερό της και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει κάτι ραμμένο πάνω στο σώμα της.

«Η ηθική μόδα “πάει πακέτο” με τα μικρά μεγέθη, δυστυχώς. Αυτή τη στιγμή, θέλω να μπορώ να ψωνίζω υπεύθυνα, αλλά δε μου δίνεται η ευκαιρία», είπε.

Βέβαια, έχουμε δει να γίνεται πρόοδος. Η Ashley Graham, για παράδειγμα, ένα από τα κορυφαία μοντέλα, περπάτησε σε αρκετές πασαρέλες σχεδιαστών που σέβονται τον πλανήτη και τους εργαζομένους. Τόσο η ίδια, όσο και άλλες συνάδελφοί της αναθάρρησαν, πιστεύοντας πως υπάρχει ελπίδα. Πλησίασαν τους δημιουργούς αυτούς, λοιπόν, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Δεν είχαν καμία πρόθεση να συμπεριλάβουν στο κοινό τους μη-αδύνατες γυναίκες, και έκαναν ό, τι έκαναν για διαφημιστικούς λόγους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Atilémile (@jenniferatilemile) στις


«Το παραδέχομαι, ίσως να τους πλησίασα επιθετικά. Αλλά κάθε φορά που θίγω τέτοια ζητήματα, παίρνω παρόμοιες απαντήσεις», εκμυστηρεύτηκε.

Συχνά, μάλιστα, της λένε πως «Το Large μας είναι τεράστιο, οπότε λογικά θα σου κάνει». Αυτό ισχύει, θα της κάνει. Όμως, τι συμβαίνει με όλες εκείνες τις γυναίκες που χρειάζονται το μεγαλύτερο;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jennifer Atilémile (@jenniferatilemile) στις


Διαβάστε επίσης:

Arizona Muse: Ένα μοντέλο μάχεται για την ηθική μόδα

Project Cece: Η πιο επιτυχημένη πλατφόρμα ηθικής μόδας της Ευρώπης είναι φτιαγμένη από γυναίκες

Maria Elena Padilla: H σχεδιάστρια που οδηγεί την ηθική μόδα στο επόμενο βήμα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση