HOUSE & GARDEN

Citry Cabin: Ένα πράσινο καταφύγιο στην πόλη του Σιατλ

πηγή: instagram @olsonkundig

Το City Cabin αποτελεί ιδιοκτησία μιας οικογένειας που μοιάζει με σπίτι σε ένα απομακρυσμένο δάσος. Παρόλα αυτά, βρίσκεται στο Σιάτλ. Ο Τζιμ Όλσον, ο διευθυντής της αρχιτεκτονικής εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή, είπε ότι ο πελάτης του «ήθελε να νιώθει ότι ζει στην έρημο, όταν, στην πραγματικότητα, το σπίτι βρίσκεται σε μια συνηθισμένη περιοχή μιας αστικής γειτονιάς».

Η απομόνωση φαίνεται να επιτυγχάνεται εδώ, καθώς ο ψηλός φράχτης και τα φυτά, το προφυλάσσουν από τα αδιάκριτα βλέμματα και τη φασαρία. Το ξύλο παραμένει κυρίαρχο υλικό και στο εσωτερικό του σπιτιού.

Οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν ένα καταφύγιο φύσης μηδανικής ενέργειας στο προάστιο του Σιάτλ. Το περιβαλλοντικό θέμα δεν ήταν μια απλή απόφαση που πάρθηκε με γνώμονα την αισθητική. Το City Cabin, έχει επίσης σχεδιαστεί για να λειτουργεί με καθαρή μηδενική ενέργεια – που σημαίνει ότι μπορεί να παράγει τόση ενέργεια όσο χρησιμοποιεί.

Οι ηλιακοί συλλέκτες και μια αντλία θερμότητας αέρα-νερού βοηθούν στην επίτευξη αυτών των στόχων αντισταθμίζοντας την ενέργεια. Επίσης επαναχρησιμοποιήθηκαν υλικά, για να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα της ιδιοκτησίας.


Ο κήπος είναι επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αειφορίας, καθώς περιλαμβάνει μεγάλα δέντρα και άγρια ​​φυτά που σχηματίζουν έναν νέο φυσικό βιότοπο στην αστική περιοχή.

Η εσωτερική παλέτα «αντλεί έμπνευση από την εκτεταμένη συλλογή τέχνης Native American του πελάτη, δημιουργώντας μια πραγματική απόδραση βορειοδυτικά στην καρδιά της πόλης».

Όλα τα άλλα εσωτερικά υλικά – όπως το μη επεξεργασμένο κόντρα πλακέ και τα δάπεδα από κόκκινο χρώμα – επιλέχθηκαν για να ταιριάζουν με αυτήν τη φυσική και ζεστή αισθητική.

Η περιορισμένη χρήση χρώματος επιτρέπει επίσης στον φυσικό κόσμο να λειτουργεί ως το κύριο επίκεντρο του σπιτιού. Το παράθυρο από το δάπεδο μέχρι την οροφή, έγινε σκόπιμα τόσο μεγάλο, για να φαίνεται η όμορφη θέα στον κήπο.

Η διαρρύθμιση του σπιτιού, ο οποίος χρησιμοποιεί τον κεντρικό άξονα και τον διαχωρίζει από τους ιδιωτικούς χώρους και τους κοινόχρηστους.

Το μεγάλο του ύψος,  επιτρέπει το φυσικό φως να εισέρχεται απλόχερα. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ένοικοι βιώνουν καθημερινά την εμπειρία της εξοχής και ας βρίσκονται μέσα στο Σιατλ. Μοιάζει σαν ένα καταφύγιο μέσα στην έρημο. Αυτό ήταν και η μεγαλύτερη πρόκληση, που αντιμετώπισαν επιτυχώς οι αρχιτέκτονες.

 

Διαβάστε επίσης:

Το σπίτι του Τζον Λένον στη Νέα Υόρκη είναι αυτό που θα θέλαμε να ζούμε

6 μικρές αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού που θα σας φτιάξουν τη διάθεση

17χρονος κατασκεύασε μόνος ένα μικροσκοπικό σπίτι ξοδεύοντας μόλις 6.000 λίρες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση