NEED TO KNOW

4 πράγματα που οι ιδιοκτήτες εστιατορίων δε θέλουν να ξέρετε

εστίαση
Photo by kayleigh harrington on Unsplash

Η πανδημία επηρέασε σχεδόν κάθε τομέα της οικονομίας. Περισσότερο απ’ όλους, όμως, άγγιξε εκείνον της εστίασης. Αυτή τη στιγμή, οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες προκλήσεις, καλούνται να προσαρμοστούν σε μία νέα, άγνωστη πραγματικότητα, να ακολουθήσουν μέτρα προστασίας τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους πελάτες, ενώ καθημερινά βασανίζονται από μία σκέψη: Θα καταφέρει, άραγε, να επιβιώσει η επιχείρηση;

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που προτιμούν να μη γνωρίζουμε, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων τους. Ας τα δούμε παρακάτω.

Πολλές φορές κλείνουν το τηλέφωνο

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όλο και περισσότεροι παραγγέλναμε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Όπως είναι ευκολότερο για εμάς να επιλέξουμε αυτά που θέλουμε από τον κατάλογο που εμφανίζεται στο κινητό ή τον υπολογιστή μας, έτσι κι εκείνοι καταλαβαίνουν αμέσως τι ακριβώς ζητάει ο πελάτης. Πόσες φορές, άλλωστε, έχουμε καλέσει στο τηλέφωνο χωρίς να είμαστε όλοι έτοιμοι, με τους φίλους ή την οικογένειά μας προσθέτουν επιπλέον υλικά στην παραγγελία τους την τελευταία στιγμή και εμάς να προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με τον άνθρωπο που σηκώνει το τηλέφωνο; Γι’ αυτόν το λόγο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το κλείνουν και περιορίζονται στις ειδοποιήσεις που θα δουν στην οθόνη τους.

Δεν έχουν πάντα αυτό που ζητάμε

Παραγγέλνουμε, το φαγητό μας έρχεται, ανοίγουμε τη σακούλα και βλέπουμε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ζητήσαμε. Έχει συμβεί σε όλους μας. Ο λόγος δεν είναι ότι μπερδεύτηκε ο υπάλληλος που προετοίμασε την παραγγελία μας, αλλά ότι οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να προσαρμοστούν στις καταστάσεις ανάλογα με τα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους.

Θέλουν να τρώμε στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου

Επειδή ο κορονοϊός δεν εξαφανίστηκε ξαφνικά, υπάρχει ακόμη και παραμένει μεταδοτικός, οι υπεύθυνοι προτιμούν να καθόμαστε έξω για να απολαύσουμε το φαγητό μας – ακόμη κι αν μέσα έχει περισσότερη δροσιά λόγω του κλιματισμού.

Αισθάνονται ανασφάλεια

Τα εστιατόρια ξανάνοιξαν, όμως σε νέες συνθήκες. Οι κανόνες που καλούνται να ακολουθούν είναι εξαιρετικά απαιτητικοί και είναι δύσκολο να ικανοποιήσουν όλες τις προϋποθέσεις. Φοβούνται για την επόμενη μέρα και το μέλλον τους φαίνεται αβέβαιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Καταρρέουν η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις εστίασης

Η επαναλειτουργία των McDonald’s δείχνει τον δρόμο για τη νέα εποχή της εστίασης

Αστέρια Michelin: Tα ελληνικά εστιατόρια που διακρίθηκαν

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση