NEED TO KNOW

Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο: Βασισμένο σε θαλασσινά το μενού για τους επίσημους προσκεκλημένους

Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο: Βασισμένο σε θαλασσινά το μενού για τους επίσημους προσκεκλημένους
πηγή: Pixabay

Βασισμένο σε θαλασσινά θα κυριαρχήσουν στο δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στους διακεκριμένους καλεσμένους για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το μενού, το οποίο έχει επιμεληθεί ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, περιλαμβάνει καλωσόρισμα με με μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Πρώτο πιάτο

Κακαβιά πεσκανδρίτσας από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Δεύτερο πιάτο

Κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

Κυρίως πιάτο

Φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.

Επιδόρπιο

Λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.

Το δείπνο θα συνοδευτεί από κρασιά ελληνικών αμπελώνων και θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.

 

Διαβάστε επίσης:

Θερμό μήνυμα Μπάιντεν σε Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Γιορτάζω μαζί σας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας: Ένας χρόνος με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας

Τα μνημεία του κόσμου «ντύνονται» στα γαλανόλευκα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση