Βασισμένο σε θαλασσινά θα κυριαρχήσουν στο δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στους διακεκριμένους καλεσμένους για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Το μενού, το οποίο έχει επιμεληθεί ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, περιλαμβάνει καλωσόρισμα με με μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
Πρώτο πιάτο
Κακαβιά πεσκανδρίτσας από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.
Δεύτερο πιάτο
Κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.
Κυρίως πιάτο
Φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
Επιδόρπιο
Λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.
Το δείπνο θα συνοδευτεί από κρασιά ελληνικών αμπελώνων και θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.
Διαβάστε επίσης:
Τα μνημεία του κόσμου «ντύνονται» στα γαλανόλευκα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση