Τα παραδοσιακά θερμοκήπια χρησιμοποιούν πλαστικά φύλλα από πολυαιθυλένιο για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ανατροφής για τα φυτά, αλλά αυτό μπορεί σύντομα να αλλάξει.
Η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Westminster, Eliza Hague, πρότεινε μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε σχέση με τα θερμοκήπια, που καλύπτονται από πλαστικό και βρίσκονται συνήθως στην Ινδία. Στη θέση του φύλλου από πολυαιθυλένιο που χρησιμοποιείται συνήθως για την κάλυψη θερμοκηπίων , η Χάγη έχει δημιουργήσει μια σχεδιαστική ιδέα που χρησιμοποιεί μπαμπού με επικάλυψη από κέλυφος.
Το έργο της Χάγης αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης αποστολής που στοχεύει στην πρόκληση μη βιώσιμων αρχιτεκτονικών δομών με εναλλακτικές λύσεις εμπνευσμένες από τη φύση. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια πραγματικά βιώσιμη δομή, που να υπερβαίνει τις βασικές περιβαλλοντικές απαιτήσεις των κανονισμών για τα κτίρια.
Εάν εφαρμοστεί, το ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες υλικό από μπαμπού-κέλυφος, θα δώσει στα θερμοκήπια ένα όμορφο, origami αποτέλεσμα και θα μειώσει τα υπερβολικά πλαστικά απορρίμματα που δημιουργούνται από τα φύλλα πολυαιθυλένιου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δομή του είναι κατασκευασμένη με πτυσσόμενα δοκάρια και «φουσκωτούς μεντεσέδες origami», ώστε να μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να μεταφερθεί εύκολα. Το θερμοκήπιο ουσιαστικά «διογκώνεται» για μια εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Εκτός από το ότι είναι φιλική προς το περιβάλλον, η δομή έχει ωραία αισθητική και εξακολουθεί να προσφέρει ένα περιποιητικό περιβάλλον για την προστασία των φυτών. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για πιο “πράσινες” γεωργικές υποδομές.
Διαβάστε επίσης:
Τι είναι η «πράσινη» αρχιτεκτονική;
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση