Μία νέα εποχή ξεκινά για τα αεροπορικά ταξίδια, από τη στιγμή που η πανδημία έπληξε δραματικά τη συγκεκριμένη βιομηχανία.
Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) δήλωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται “στην τελική φάση ανάπτυξης” μιας εφαρμογής “ψηφιακού διαβατηρίου” για κινητές συσκευές που θα ενημερώνει τις αεροπορικές εταιρείες εάν οι διεθνείς ταξιδιώτες έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.
Η εφαρμογή αυτή έχει στόχο «να οδηγήσει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν ξανά με ασφάλεια», σύμφωνα με τον Νικ Καρίν της IATA, «δίνοντας στις κυβερνήσεις την εμπιστοσύνη ότι τα συστηματικά τεστ κορονιοϊού, μπορούν να αντικαταστήσουν την υποχρεωτική καραντίνα».
Η αεροπορική εταιρεία Qantas της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η επιβίβαση στα αεροπλάνα θα γίνονται με την απαίτηση «διαβατηρίου εμβολιασμού» για διεθνείς ταξιδιώτες, από το επόμενο έτος.
«Σκοπεύουμε να αλλάξουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις μας για να ενημερώσουμε τους διεθνείς ταξιδιώτες, ότι θα τους ζητηθεί να κάνουν τον εμβολιασμό πριν φτάσουν στο αεροσκάφος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Άλαν Τζόις στο Australia’s Network 9. Οι αεροπορικές Korean Air και η Air New Zealand υποστήριξαν επίσης την ιδέα, αλλά είπαν ότι οι τυχόν αλλαγές θα πρέπει να συντονίζονται με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Moderna , η Pfizer-BioNTech και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης-AstraZeneca, ανακοίνωσαν ότι μεγάλες δοκιμές έδειξαν ότι τα αντίστοιχα εμβόλια κατά του κορονοϊού ήταν ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη της νόσου.
Αυτά τα ενθαρρυντικά νέα «έδωσαν στις αεροπορικές εταιρείες και στα έθνη ελπίδα ότι σύντομα θα είναι σε θέση να αναβιώσουν τις πτήσεις που ανεστάλησαν και να σχεδιάσουν ξανά τα προσοδοφόρα τουριστικά πλάνα», αναφέρει το Associated Press .
Η IATA και η International Airlines Group, η μητρική εταιρεία της British Airways, εργάζονται στην ανάπτυξη ενός ψηφιακού πάσο, που ελπίζουν να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Αυτή η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain και δεν θα αποθηκεύει δεδομένα χρηστών, δήλωσε η IATA . Η Korean Air συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων της αεροπορικής βιομηχανίας που προσπαθούν να δοκιμάσουν το CommonPass, μια εφαρμογή που εγκρίθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και δημιουργήθηκε με το Commons Project Foundation και το AOKpass της International SOS. Προς το παρόν χρησιμοποιείται σε πτήσεις μεταξύ Αμπού Ντάμπι και Πακιστάν.
Διαβάστε επίσης:
Οι αεροπορικές εταιρείες επινοούν ευφάνταστους τρόπους για να κερδίσουν χρήματα με τα σύνορα κλειστά
Μαζικές απολύσεις σε United American Airlines – Στον «αέρα» 32.000 θέσεις εργασίας
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση