Οι νέοι έκαναν για μια ακόμα φορά υπερήφανη τη χώρα μας, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής για νέους, που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά, νωρίτερα αυτό το μήνα.
Η Ίριδα Αγγελοπούλου, η Βασιλική Ηλιάδη, ο Χρήστος Ρέντζης και ο Αλκιβιάδης Κοτσικόπουλος από την ομάδα του PlaisioBots, κατέκτησαν την κορυφή, δημιουργώντας ένα «έξυπνο» λευκό μπαστούνι για τυφλούς.
Το λευκό καλάμι έχει μέσα του έναν 3-D αισθητήρα ανίχνευσης, που μπορεί να προειδοποιήσει τον χρήστη για εμπόδια που βρίσκονται στο περιβάλλον γύρω του. Μπορεί επίσης να “διαβάσει” φανάρια, επιτρέποντάς του να ενημερώνει τους χρήστες πότε πρέπει να διασχίσουν έναν δρόμο.
Βοηθώντας τους ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους
«Ελπίζουμε ότι η εφεύρεσή μας θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους και θα βελτιώσει τη ζωή τους», είπε ο Χρήστος Ρεντζής.
Η ομάδα, η οποία ενώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Plaisio, ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα τεχνολογίας στη χώρα, συνεργάστηκε στενά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.
Προπονήθηκε από τον παγκόσμια πρωταθλήτρια ρομποτικής Διαλεχτή Αθηνά Βουτυράκου με τη βοήθεια του 17χρονου Ιάσων Σόμογλου.
Ο Κώστας Γεράρδος, Διευθύνων Σύμβουλος της Plaisio είπε: «Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε τα λαμπρότερα μυαλά παιδιών στον κόσμο και πήρε το χρυσό, αφήνοντας πίσω ομάδες από χώρες όπως η Κορέα και η Ρωσία, που έχουν τεράστια εμπειρία στη ρομποτική».
Ο κ.Γεράρδος σημείωσε ότι τα παιδιά στην Ελλάδα, είναι τόσο ταλαντούχα όσο και σε άλλες τεχνολογικά προηγμένες χώρες, λέγοντας: «Τα παιδιά μας μπορούν να επιτύχουν σπουδαία πράγματα αρκεί να τους δείξουμε τον δρόμο».
Δεκάδες νέοι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομπότ (IOR).
Ο Πρόεδρος της επιτροπής IOR, Γιονγκχουαν Κιμ, τόνισε ότι ο σκοπός του διαγωνισμού είναι «να παρέχει ευκαιρίες στους νέους να αναπτύξουν δεξιότητες ανάπτυξης ρομπότ».
Επίσης πρόσθεσε, ότι αντί της εκπαίδευσης που αναζητά μόνο τη γνώση, «κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καλλιεργήσουμε μελλοντικούς ανθρώπινους πόρους που οδηγούν τον 21ο αιώνα με κριτική σκέψη, ομαδική εργασία, δεξιότητες επικοινωνίας και δημιουργικότητα».
Διαβάστε επίσης:
17χρονος κατασκεύασε μόνος ένα μικροσκοπικό σπίτι ξοδεύοντας μόλις 6.000 λίρες
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση