NEED TO KNOW

Η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Μετά το δημοσίευμα των New York Times για το ελληνικό #MeToo, η χώρα μας πρωταγωνιστεί ξανά στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Αυτήν τη φορά, η προσοχή είναι στραμμένη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η σύλληψη και οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, κάνουν το γύρο του κόσμου. Κορυφαία διεθνή δίκτυα, ανάμεσά τους το BBC, το AFP και οι Times, σχολιάζουν το σοβαρό ζήτημα που προκαλεί σε πολλούς ανατριχίλα.

«Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας δυνελήφθη το Σάββατο με κατηγορίες για βιασμό ανηλίκων, στο πλαίσιο ενός αργοπορημένου κινήματος #MeToo», αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. «Ο 56χρονος Λιγνάδης παραιτήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου επικαλούμενος “τοξικό κλίμα φημών, υπονοούμενων και διαρροών”».


«Ο επιφανής Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη με κατηγορίες για βιασμούς ανηλίκων», γράφει το BBC. Προσθέτει, μάλιστα, ότι «κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονου αγοριού το 2019 και για δεύτερη επίθεση, λεπτομέρειες για την οποία δεν έχουν γίνει γνωστές. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνείται όλες τις κατηγορίες».


«Ο κύριος Λιγνάδης είναι ο πιο γνωστός από τους πολυάριθμους σκηνοθέτες και ηθοποιούς που έχουν κατονομαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις. Και οι κατηγορίες εναντίον του είναι από τις πιο σοβαρές. Παραιτήθηκε από τη θέση του στο Εθνικό Θέατρο νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από αναφορές που δείχνουν ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά νέους ηθοποιούς, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες», αναφέρει το δημοσίευμα των NewYork Times.


«Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη με κατηγορίες για βιασμό», είναι ο τίτλος του άρθρου του Euronews. «Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης παραδόθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην Αστυνομία», τονίζει. «Ο Λιγνάδης παραιτήθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου πριν από δύο εβδομάδες, εν μέσω φημών για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης».


Διαβάστε επίσης:

Το ελληνικό #MeToo στους New York Times

«Δεν ξέρω πώς είναι να είσαι γυναίκα αλλά αυτή τη φορά θα κάτσω και θα τις ακούσω όλες, με σκυμμένο το κεφάλι και με ντροπή για το φύλο μου»

Γιατί τώρα; Γιατί τότε ακούγαμε μόνο «τι θα πει η γειτονιά» – Της Μαρίας Ζαφειράτου

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση