Το Apollo 11 χρειάστηκε λίγο περισσότερο από δύο ημέρες για να φτάσει στο φεγγάρι το 1969, αλλά για μη επανδρωμένες αποστολές, το ταξίδι μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο. Τώρα, χάρη σε μια νέα διαδρομή που σχεδιάστηκε από τη NASA, υπάρχει ένας γρηγορότερος και φθηνότερος τρόπος για να φτάσει σε σεληνιακή τροχιά.
Σχεδιασμένο από την επερχόμενη αποστολή της NASA Dark Ages Polarimeter Pathfinder (Dapper), το νέο μονοπάτι χρησιμοποιεί μια ιδέα που ονομάζεται «βαρύτητα υποβοήθησης» για να εκμεταλλευτεί τη βαρύτητα της Γης και της Σελήνης.
Χρησιμοποιώντας αυτήν τη νέα μέθοδο, η ομάδα θα έστελνε ένα μικρό διαστημικό σκάφος, περίπου του μεγέθους ενός φούρνου μικροκυμάτων, σε υψηλή τροχιά με τη γη, ανασηκώνοντας οποιονδήποτε αριθμό δορυφόρων επικοινωνίας που κάνουν τακτικά το ταξίδι.
Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιούσε τη βοήθεια της βαρύτητας για να επιταχύνει και να επιβραδύνει το σκάφος σε στρατηγικά σημεία, ώστε να μεγιστοποιήσει την απόδοση καυσίμου και να επιταχύνει τη διαδρομή του σκάφους κατά μήκος της τροχιάς προς το φεγγάρι.
Η νέα διαδρομή είναι πολύ πιο αποτελεσματική, μειώνοντας τον συνολικό χρόνο αποστολής του Dapper από έξι μήνες σε μόλις δυόμισι.
Αυτή η νέα διαδρομή θα επιτρέψει στους ερευνητές να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και να μάθουν περισσότερα για αυτό το μυστηριώδες μέρος νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Διαβάστε επίσης:
NASA: Η κλιματική αλλαγή απειλεί με καταστροφικές πλημμύρες τις ορεινές περιοχές του Περού
Η NASA μόλις κυκλοφόρησε τις πιο κοντινές φωτογραφίες που έχει μέχρι στιγμής για τον ήλιο
Η NASA ανακάλυψε νέο ζώδιο – Μήπως δεν είστε αυτό που νομίζετε;
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση