Η ζωή της Ellen DeGeneres έχει υπάρξει πολύ καλύτερη. Εδώ κι ένα μήνα, έντεκα πρώην και νυν συνεργάτες της υποστηρίζουν πως το περιβάλλον εργασίας τους είναι τοξικό, ενώ μία μαύρη υπάλληλος δήλωσε πως ένας από τους συντελεστές έκανε συχνά ρατσιστικά σχόλια. Άλλοι, είπαν ότι απολύθηκαν επειδή πήραν άδεια για να παρευρεθούν σε κηδείες συγγενών τους.
«Όλα γίνονται για χάρη του show», δήλωσε ένας από αυτούς στο Buzzfeed. Η παρουσιάστρια, με τη σειρά της, ζήτησε δημόσια συγγνώμη και τόνισε πως θα γίνουν αλλαγές. Όμως, οι αλλαγές αυτές χρειάζεται να είναι μεγάλες.
Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, πολλοί παραπονέθηκαν ότι προσέλαβε εξωτερικό συνεργείο για τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι της, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό είδε το μισθό του να μειώνεται κατά 60%. Η DeGeneres εξόργισε το κοινό ακόμη περισσότερο παρομοιάζοντας την τεράστια έπαυλή της με φυλακή. Πιο πρόσφατα, ένας πρώην τηλεοπτικός παραγωγός, που είχε αναλάβει και το The Ellen DeGeneres Show, αποκάλυψε σε συνέντευξη πως δεν του επέτρεπαν καν να την πλησιάσει, πόσο μάλλον να της μιλήσει.
Βέβαια, όσοι έχουμε παρακολουθήσει την πορεία της, γνωρίζαμε εξαρχής ότι η εικόνα πως προωθούσε δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Δε μας εξέπληξαν οι καταγγελίες.
Όταν, το 1997, μίλησε ανοιχτά για το σεξουαλικό της προσανατολισμό, έχασε τεράστιο μέρος του κοινού της. Έπαθε κατάθλιψη και έκανε τεράστιο κόπο για να ξανακερδίσει τους θαυμαστές της. Πλέον, η ομοφυλοφιλία της είναι αποδεκτή από όλους και δεν αναιρεί την αγάπη κανενός.
Το 2018, οι New York Times δημοσίευσαν άρθρο με τίτλο Ellen DeGeneres Is Not As Nice As You Think (Η Ellen DeGeneres Δεν Είναι Όσο Καλή Νομίζετε). Ανέφερε πόσο εκείνη βαριόταν να φέρεται σαν «το καλό παιδί της τηλεόρασης» μπροστά στην κάμερα. Οι συνεντεύξεις που έπαιρνε ήταν παράξενες και κατά κάποιον τρόπο πρόσβαλε τους καλεσμένους της. Ας θυμηθούμε ότι πίεζε την Taylor Swift να μιλήσει για τους πρώην συντρόφους της ή όταν ταπείνωσε στον αέρα ένα μέλος του κοινού επειδή χειροκρότησε περισσότερο.
Η Ellen έχει πει ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται. Γύρισε ολόκληρο επεισόδιο στο Netflix μιλώντας για τον κακό της εαυτό. Όμως, εδώ προκύπτει ένα δίλημμα:
Αν παραδεχθούμε κάτι αρνητικό για εμάς, αυτόματα παύει να υφίσταται; Επειδή το αποδεχθήκαμε, παύουμε να έχουμε την ευθύνη; Ή χρειάζεται να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι;
Διαβάστε επίσης:
Oprah Winfrey: Από τα όρια της φτώχειας στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση