O αριστούχος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κατάφερε να γίνει δεκτός στο Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του κόσμου και μάλιστα να εξασφαλίσει υποτροφία 97%. Ο ίδιος, μετράει δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστες βαθμοιλογίες, εθελοντικό έργο ως διασώστης και πάνω από όλα “δίψα” για γνώση. Επίσης είναι ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό “F1 in schools”.
“Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου”, αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, διευκρινίζοντας πως έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.
Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. “Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια”, αναφέρει εξηγώντας πως με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε 88.000 δολάρια, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.
Αναφερόμενος στα κριτήρια της επιλογής του από την επιτροπή του αμερικανικού πανεπιστημίου, είπε πως αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα κάθε μαθητή. “Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβουν, τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα”, τονίζει.
“Τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία”
“Θεωρώ πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία”, λέει επισημαίνοντας ωστόσο πως φοιτητές “στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα”.
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναμένεται να αναχωρήσει για την Αμερική τον Αύγουστο, ωστόσο εξομολογείται πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή. “Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό”, τονίζει.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
15 χρονη μαθήτρια από τη Νιγηρία κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαθηματικών
Η Ελλάδα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα ρομποτικής για νέους
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση