NEED TO KNOW

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη διακρίθηκαν στον 8o Παγκόσμιο Διαγωνισμό Φυσικής ΙΥΝΤ

Οι νίκες μαθητών από τη Θεσσαλονίκη έκαναν περήφανη τη χώρα μας στον 8ο Παγκόσμιο Διαγωνιμό Φυσικής Νέων, IYNT . Έλυσαν στα αγγλικά προβλήματα φυσικής και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία στην προετοιμασία τους.

Ο Νικόλας Παπαγεωργίου είναι ένα από τα παιδιά που συμμετείχε και ευχαρίστησε τους υπόλοιπους της ομάδας του με ανάρτηση στο Facebook γράφοντας τα εξής: «Ένας πραγματικά πολύπλευρος και απαιτητικός διαγωνισμός, που προϋποθέτει ένα συνδυασμό δεξιοτήτων από τους μαθητές που συμμετέχουν σε αυτόν.

Έχοντας πλέον κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα μου, νιώθω ιδιαίτερα ευτυχισμένος, που είδαμε του κόπους της σκληρής προσπάθειας χρόνων, να ανταμείβονται παρά τις αντίξοες συνθήκες που επέφερε η πανδημία.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το σχολείο μας, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και ειδικότερα τον κύριο Απόστολο Μιχαλούδη, για τη συνεχή υποστήριξη και την άψογη διοργάνωση. Πρωτίστως όμως είμαι περήφανος για την ομάδα μου, καθώς χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε ως εδώ.  Μπράβο ομάδα!»

Επίσης στη διεθνή κατάταξη, η ομάδα των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη πήρε την 5η θέση το αμερικανικό κολλέγιο Anatolia πήρε την 6η θέση και η ομάδα του Pinewood την 8η.

Ο καθηγητής Φυσικής Απόστολος Μιχαλούδης από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών που ηγείτο της ομάδας, έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ειδικά για φέτος, καθώς η πανδημία δυσκόλεψε πολλές χώρες να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους:

«Ο διαγωνισμός είναι παγκόσμιος αλλά φέτος λόγω της πανδημίας λίγες χώρες κατάφεραν να προετοιμαστούν Ναι. Οι χώρες πρέπει να διεξάγουν πρώτα εθνικούς διαγωνισμούς κ έπειτα οι καλύτερες ομάδες προκρίνονται στον διεθνή. Οι μαθητές δίνουν τέσσερεις αγώνες. Οι καλύτεροι πηγαίνουν στους ημιτελικούς και μετά από επόμενη αξιολόγηση γίνεται ο τελικούς.

Ο κορονοϊός σίγουρα επηρέασε τη συμμετοχή και την προετοιμασία, αφού το lockdown δεν επέτρεψε τη συνεργασία και την πρόσβαση σε εργαστήρια . Έτσι φέτος συμμετείχαν 14 ομάδες από 8 χώρες, ενώ πέρυσι συμμετείχαν 23 ομάδες από 13 χώρες.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα πολύπλοκο και ιδιότυπο παγκόσμιο διαγωνισμό Φυσικής που περιλαμβάνει Ρητορική Επιχειρηματολογία και Debate πάνω στη λύση προβλημάτων φυσικής. Λόγω αυτής της πολυπλοκότητας , οι εννέα ομάδες που μπαίνουν στον τελικό γύρο παίρνουν χάλκινο μετάλλιο», είπε υπερήφανα για όλα τα παιδιά του.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοβουλία που συγκινεί: Μέλη 15μελούς αγοράζουν λάπτοπ σε συμμαθητές τους, για να μη μείνει κανείς εκτός της διαδικτυακής τάξης

Κλιματική αλλαγή: Ο λόγος που οι μαθητές από το Παρίσι χρησιμοποιούν δωρεάν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Β. Παπαευαγγέλου: Ανησυχούμε πιο πολύ για τους εκπαιδευτικούς παρά για τους μαθητές – Τι είπε για τις μάσκες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση