Η καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Χριστίνα Κουλούρη, εξελέγη νέα πρύτανης στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Συγκέντρωσε 120 ψήφους, έναντι 68 του πρυτανικού σχήματος με επικεφαλής τη Βάσω Αρτινοπούλου.
Στο σχήμα της κ. Κουλούρη υποψήφιοι αντιπρυτάνεις ήταν οι Χαράλαμπος Οικονόμου, Χρίστος Παπαθεοδώρου, Πηνελόπη Φουντεδάκη και Μαριάννα Ψύλλα, οι οποίοι και εκλέγονται.
Υποψήφιοι αντιπρυτάνεις με την κ. Αρτινοπούλου ήταν οι Γεώργιος-Μιχαήλ Κλήμης, Ευσταθία Λαμπροπούλου, Αντώνιος Ροβολής και Βασίλης Χατζόπουλος.
Η Χριστίνα Κουλούρη, είναι καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (Κ.Ε.Ν.Ι.) και κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I) και στην “École des hautes études en sciences sociales” στο Παρίσι.
Αργότερα το 1994 βραβεύτηκε για το συγγραφικό και ερευνητικό της έργο με το βραβείο Νίκου Σβορώνου. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Θράκης , Πελοποννήσου και Κρήτης.
Από το 1997 έως και το 2001, υπήρξε εμπειρογνώμων του “Συμβουλίου της Ευρώπης” και εκπρόσωπος της Ελλάδας, στην πανευρωπαϊκή ερευνητική ομάδα εργασίας του προγράμματος «Μάθηση και διδασκαλία της ευρωπαϊκής ιστορίας του 20ού αιώνα» του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Από τον Ιούνιο του 1999 ανέλαβε την προεδρία της “Επιτροπής Ιστορικής Εκπαίδευσης” του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Θεσσαλονίκη). Τον Ιούνιο του 2005 εκδόθηκαν στα αγγλικά, με επιμέλειά της, τέσσερις τόμοι βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού, για τη διδασκαλία της ιστορίας σε όλες τις βαλκανικές χώρες.
Κατά την περίοδο 2001-2004, διατέλεσε μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εξέταση σχολικών εγχειριδίων Ελλάδας-Τουρκίας του Υπουργείου Παιδείας. Τις χρονιές 2008 και 2009, υπήρξε πρόεδρος της θεματικής επιτροπής για τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες στην Εθνική Επιτροπή Ε.Σ.Π.Α. της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.
Το 2010, ήταν επισκέπτρια καθηγήτρια και ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris 1 – U.M.R. I.R.I.C.E.).
Μέχρι και σήμερα, είναι μέλος της Εφορείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και πολλών επιστημονικών ενώσεων.
Έχει κάνει ομιλίες, σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη, την Ασία και τις Η.Π.Α. Στο συγγραφικό της έργο συγκαταλέγονται 6 βιβλία, 5 συλλογικοί τόμοι και 46 άρθρα, σχετικά με τη διδασκαλία της ιστορίας, τα σχολικά εγχειρίδια, τη συγκρότηση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και ιστορικής μνήμης και την ιστορία του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Διαβάστε επίσης:
Χριστιάννα Στεφάνου: Η Ελληνίδα που αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Λυρικής Σκηνής της Βιέννης
Σεμίραμις Παληού: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Helmepa
Λίνα Μενδώνη: Έρχεται νέο θεσμικό πλαίσιο για την πολιτιστική χορηγία
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση