H εύρεση εργασίας, δεν είναι εύκολη υπόθεση και ειδικά με την οικονομική κρίση που επιδεινώθηκε με το ξέσπασμα της πανδημίας.
Ωστόσο, η πιο υγιής στάση που μπορεί κανείς να κρατήσει, είναι να μη χάνει την αισιοδοξία του, καθώς ποτέ δεν παύουν να προκύπτουν ευκαιρίες, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους.
Εκτός όμως από το ακμαίο ηθικό, χρειάζεται και ένα καλά δομημένο βιογραφικό. Ο τρόπος που παρουσιάζει κάποιος τις δεξιότητες και τις γνώσεις του, είναι η πρώτη του «γνωριμία» με έναν πιθανό εργοδότη.
Είναι πολύ σημαντικό για το βιογραφικό σημείωμα να είναι περιεκτικό χωρίς περιττές περιγραφές, ευπαρουσίαστο και κατανοητό.
Επίσης υπάρχουν κάποιες δομές που καλό θα ήταν να αποφύγετε, γιατί είναι πλέον ξεπερασμένες και δεν θα βοηθήσουν να ξεχωρίσει ανάμεσα σε δεκάδες άλλα.
Δείτε ποιες είναι αυτές:
Συνοπτικές δηλώσεις
Οι ευθύνες και τα επιτεύγματα, θα πρέπει ήδη να δίνουν μια εικόνα για το τι έχετε καταφέρει, οπότε δεν χρειάζεται να το ενισχύσετε με ένα μεγάλο πρόλογο.
Περιττές δηλώσεις
Δεν προσφέρετε νέες ή χρήσιμες πληροφορίες. Δεν έχει νόημα να εξηγήσετε το προφανές, δηλαδή το γεγονός ότι σας ενδιαφέρει η θέση.
Αυτό που ψάχνετε σε μια δουλειά
Ακόμα κι αν έχετε αποκτήσει καλή φήμη στον χώρο που δραστηριοποιείστε, το να εξηγήσετε τι θέλετε σε μια δουλειά, απλώς σας κάνει να φαίνεστε ερασιτέχνης. Ο στόχος σας είναι να «πουλήσετε», πώς μπορείτε να βοηθήσετε την εταιρεία και όχι το αντίστροφο.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πείσετε τους εργοδότες να διαβάσουν ολόκληρο το βιογραφικό σας, είναι να ξεκινήσετε με μια πρόταση που αναφέρει γενικά το ιστορικό σας και τουλάχιστον δύο από τις ισχυρότερες δεξιότητες σας.
Στη συνέχεια, κάτω από αυτό, εισαγάγετε μια στήλη με έξι έως οκτώ συγκεκριμένες δεξιότητες που είναι μετρήσιμες και μπορούν να επικυρωθούν στην ενότητα όπου αναφέρεται η εμπειρία σας. Αυτό επιτρέπει στον εργοδότη να σαρώσει γρήγορα τις ικανότητές σας και να αρχίσει να επιλέγει τα κουτιά με αυτό που αναζητά σε έναν υποψήφιο.
Διαβάστε επίσης:
13 γυναίκες επιχειρηματίες που χρηματοδότησαν μόνες τους τις επιχειρήσεις τους
Με ποιον τρόπο θα μπορούν τα νέα κορίτσια να ελέγχουν οικονομικά το μέλλον τους
ΟΗΕ: Ο κορονοϊός οδήγησε 45 εκατ. περισσότερες γυναίκες σε ακραία φτώχεια
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση