NEED TO KNOW

Το κελάηδισμα των πουλιών μας κάνει πιο ευτυχισμένους σύμφωνα με νέα έρευνα

 Μια νέα μελέτη από το Γερμανικό Κέντρο για την Ολοκληρωμένη Έρευνα για τη Βιοποικιλότητα, έδειξε ότι το κελάηδισμα των πουλιών, συνδέεται στην πραγματικότητα με υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας μεταξύ των ανθρώπων.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από την «Ευρωπαϊκή Έρευνα για την Ποιότητα Ζωής» του 2012, για να διερευνήσουν τη σύνδεση μεταξύ της ποικιλίας των ειδών των πτηνών γύρω από σπίτια σε κωμοπόλεις και πόλεις και πώς μπορεί να σχετίζονται με την ευχαρίστηση.

Αυτό που βρήκαν ήταν μια συσχέτιση μεταξύ του συγκεκριμένου αριθμού ειδών πουλιών και της ευτυχίας που αισθάνθηκαν οι Ευρωπαίοι κάτοικοι. Στην πραγματικότητα, οι συγγραφείς της μελέτης, υπολόγισαν ότι η ύπαρξη περίπου δεκατεσσάρων διαφορετικών ειδών πουλιών, προσφέρει τόσο ικανοποίηση όσο με το να κερδίζουμε 150 ευρώ επιπλέον επιπλέον το μήνα.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι τα πουλιά είναι οι καλύτεροι δείκτες της βιολογικής ποικιλομορφίας και ότι η διαμονή κοντά σε φυσικούς χώρους πρασίνου συνδέεται με μεγαλύτερη ευτυχία.

«Σύμφωνα με τα ευρήματά μας, οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι είναι εκείνοι που μπορούν να βρίσκονται κοντά σε πολλά διαφορετικά είδη πτηνών στην καθημερινή τους ζωή ή όσοι ζουν κοντά σε φυσικό περιβάλλον που φιλοξενεί πολλά είδη», δήλωσε ο Τζόελ Μέθερστ, διδακτορικός ερευνητής στο Senckenberg Κέντρο Βιοποικιλότητας και Έρευνας για το Κλίμα, που διετέλεσε κύριος συγγραφέας της μελέτης.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η παρατήρηση πουλιών, έγινε ένα αρκετά δημοφιλές χόμπι μεταξύ των Αμερικανών, καθώς είναι μια προσιτή δραστηριότητα, που μπορεί να γίνει με γνώμονα την κοινωνική απόσταση.

Επομένως, άν θέλετε να τονώσετε τη διάθεση σας, τότε αναζητήστε μια πηγή πράσινου κοντά σας, για να απολαύσετε το κελάηδισμα των πουλιών.

Διαβάστε επίσης:

Πώς η ιταλική Λούκα θα γίνει η πρώτη «έξυπνη» και φιλική προς τα ζώα πόλη της Ευρώπης

Η Γαλλία απαγορεύει την εκμετάλλευση άγριων ζώων σε τσίρκo και θαλάσσια πάρκα

9 σπουδαίες γυναίκες πρωτευοντολόγοι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα ζώα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση