Όπως στη χώρα μας, έτσι και στη Νέα Υόρκη, τα εστιατόρια έχουν κλείσει λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Ελληνίδα σεφ, Μαρία Λόη, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την κουζίνα του γνωστού Loi Estiatorio, για φιλανθρωπικό σκοπό. Από τις 22 Μαρτίου, μπαίνει στην κουζίνα του και ετοιμάζει γεύματα για τους επαγγελματίες υγείας που μάχονται κατά του κορονοϊού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το αφιέρωμα που της έκανε το nycitylines.com, έχει παραδώσει 250 ξεχωριστά πακέτα με ντολμάδες στο δυναμικό του NYU Langone Health και το Lenox Hill Hospital. Επιπλέον, παρέχει δωρεάν φαγητό και σε αστέγους, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, κάνοντας τη ζωή τους λίγο ευκολότερη. Ήταν, επίσης, η πρώτη που συνεργάστηκε με τους Angela και Justin Clair, για τον έρανο με τίτλο «Help a Restaurant, Feed a Doctor» (Βοηθήστε ένα Εστιατόριο, Ταΐστε ένα Γιατρό).
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πριν από ένα μήνα στο GoFundMe. Η αποστολή τους είναι να βοηθήσουν τα εστιατόρια της περιοχής τους να παραμείνουν ανοιχτά και ταυτόχρονα να παρέχει χίλια γεύματα στο ιατρικό προσωπικό. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρώσει πάνω από 12 χιλιάδες δολάρια.
Τόσο οι μάγειρες, όσο και οι εθελοντές που κάνουν τις παραδόσεις του φαγητού, παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Στην κουζίνα της Λόη δεν μπαίνουν πάνω από τέσσερα άτομα, ενώ, όπως είπε στο nycitylines.com για την απόλυτη αποστείρωση, «Η κουζίνα μας είναι χειρουργείο».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Παρά τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, οι οποίες ξεπερνούν τις 14 σε μία συνηθισμένη μέρα, και τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία τους, δε μετανιώνει στιγμή για την απόφασή της.
«Νιώθω πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τη μέρα κάποιου και αυτό σημαίνει τόσα πολλά. Επειδή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μάχονται για τους αρρώστους αυτή τη στιγμή, πραγματικά πιστεύω πως κάνει τη διαφορά για εκείνους», εκμυστηρεύτηκε η Angela Clair.