Η Τζεν Γκέιλ είναι από το Ουόρμινστερ της Αγγλίας. Πίσω στο 2013, έκανε κάτι αξιοθαύμαστο και τώρα, επτά χρόνια μετά, βραβεύθηκε με το People Environmnt Achievement Award. Η οικογένειά της βγήκε πρώτη στην κατηγορία Greenest Family, στην οποία ήταν υποψήφιες όλες εκείνες που προσπάθησαν να κάνουν τον κόσμο ένα πιο «πράσινο» μέρος.
Η Τζεν και ο σύζυγός της συμφώνησαν να μην αγοράσουν τίποτα για έναν ολόκληρο χρόνο. Τα παιδιά τους τότε ήταν δύο και πέντε ετών, οπότε δεν πήραν είδηση την αλλαγή που συνέβη στη ζωή τους, ενώ το ζευγάρι συνειδητοποίησε πως όλα ήταν πιο εύκολα απ’ όσο φαίνονταν.
«Όταν ξεκινήσαμε, καταλάβαμε ότι δεν ήταν “βουνό”. Όταν πια συνηθίσεις, η παρόρμηση να ψωνίσεις παύει να υφίσταται και βλέπεις ότι, τελικά, δεν έχεις ανάγκη όλα όσα πίστευες», εξήγησε η Γκέιλ στους Wiltshire Times.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε, είναι ότι οι ατομικές μας επιλογές που φαντάζουν ασήμαντες, είναι το ακριβώς αντίθετο. Κατάλαβε πως μία μόνο οικογένεια έχει τόση δύναμη στα χέρια της που, πραγματικά, μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Αυτήν τη στιγμή, έχοντας δημιουργήσει το δικό της blog, μοιράζεται την εμπειρία της και δίνει συμβουλές σε όλους εκείνους που σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Μόλις φέτος εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο The sustainable(ish) living guide: Everything you need to know to make small changes that make a big difference(Οδηγός βιώσιμου τρόπου ζωής: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για να κάνετε μικρές αλλαγές που έχουν μεγάλη σημασία), ενώ ήδη ετοιμάζει το επόμενο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
H Τζεν έκανε σκοπό ζωής την οικολογία. Διοργανώνει διαδικτυακές «προκλήσεις» μέσω Instagram, στις οποίες μας καλεί να ακολουθήσουμε το «πράσινο» ταξίδι της, άλλοτε για έναν μήνα χωρίς πλαστικό, άλλοτε για σαράντα μέρες περιβαλλοντικής δράσης ή περιορισμού των απορριμμάτων.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Έμαθα πως στο πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής, της έλλειψης φυσικών πόρων, της γρήγορης μόδας και της φιλοσοφίας του “πετάω τα πάντα”, η δράση ενός ατόμου μετράει», γράφει στην ιστοσελίδα της. Και έχει απόλυτο δίκιο.
Διαβάστε επίσης:
Βιωσιμότητα vs Zero Waste: Ποια είναι η διαφορά τους;
Μπορεί ένα 500αράκι να μας μάθει να οδηγούμε οικολογικά;
Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω: Οι 3 αρχές της βιωσιμότητας
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση