Σίγουρα αυτή την περίοδο, ακόμα και εάν δουλεύετε από το σπίτι, θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο τον οποίο δύσκολα μπορείτε να τον γεμίσετε.
Μία ευχάριστη και παραγωγική ασχολία θα ήταν να καθαρίσετε τα κοσμήματα σας τα οποία βρίσκονται στο μπουντουάρ σας ανέγγιχτα εδώ και ένα μήνα σχεδόν! Μάλιστα, πέρα από τα βασικά σας αξεσουάρ, που φοράτε καθημερινά, μπορείτε να καθαρίσετε και εκείνα που βρίσκονται στο βάθος των συρταριών σας. Είναι ένας τρόπος να τα ξαναδείτε και να τα εντάξετε ξανά στις εμφανίσεις σας μετά το τέλος της καραντίνας.
Ωστόσο, κάθε είδος κοσμήματος χρειάζεται και τον δικό του τρόπο καθαρισμού. Παρακάτω θα βρείτε εύκολους και ασφαλείς τρόπους για να καθαρίσετε το κάθε είδος, δίνοντας τους πίσω την εκτυφλωτική λάμψη τους!
-Ίσως ο ασφαλέστερος τρόπος για να καθαρίσετε τα κοσμήματα σας είναι απλά να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό και ένα καθαριστικό για τα πιάτα. Μουλιάστε τα πρώτα για να μαλακώσουν τυχόν υπολείμματα βρωμιάς και με ένα πανάκι τρίψτε προσεχτικά τους λεκέδες. Όμως, εάν επιμένουν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μία οδοντόκρεμα, ειδικά για τα αξεσουάρ που είναι από χρυσό ή επιχρυσωμένα. Απλώστε την σε μία οδοντόβουρτσα, ρίξτε λίγο νερό πάνω της και στη συνέχεια τρίψτε με ήπιες κινήσεις τα σημεία που φέρουν λεκέδες ή που έχουν μαυρίσει.
-Εάν έχετε στο μπουντουάρ σας ασημένια κοσμήματα τότε για αυτά θα δοκιμάσετε μία διαφορετική μέθοδο. Προτιμήστε σόδα ή αλάτι και λίγο αλουμινόχαρτο. Αρχικά, γεμίστε ένα μπολ μέχρι τη μέση με ζεστό νερό και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα ή αλάτι. Στη συνέχεια, κόψτε το αλουμινόχαρτο σε λωρίδες και τοποθετήστε τες μέσα στο νερό. Το αλουμινόχαρτο σε συνδυασμό με το νερό και το αλάτι λειτουργούν ως μαγνήτης για τους μαύρους λεκέδες. Αμέσως μετά προσθέστε τα ασημένια αντικείμενα μέσα στο νερό για μερικά λεπτά κι έπειτα σκουπίστε τα μ’ ένα μαλακό πανί. Αφού τελειώσετε με την διαδικασία αυτή θα παρατηρήσετε ότι τα μαύρα σημεία έχουν εξαφανιστεί και τα ασημένια κοσμήματα σας λάμπουν ξανά.
-Τα κοσμήματα που είναι φτιαγμένα από μέταλλο «νίκελ», δηλαδή το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα περισσότερα «faux», χρειάζονται έναν καθαρισμό με ξύδι και νερό. Έτσι, σε μία μικρή λεκάνη ρίξτε ίση ποσότητα νερού και ξυδιού και βυθίστε μέσα στο υγρό ένα παλιό ύφασμα. Με αυτό έπειτα καθαρίστε με προσεχτικές πάντα κινήσεις τα αξεσουάρ, ενώ στη συνέχεια με ένα διαφορετικό πανί, το οποίο θα έχετε βρέξει μέσα σε σόδα με νερό, περάστε ξανά την επιφάνεια των κοσμημάτων σας. Για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό τους σκουπίστε τα με ένα καθαρό και στεγνό πανί και θα είναι έτοιμα και αστραφτερά όπως πρώτα!
-Για τα κοσμήματα που έχουν ημιπολύτιμους λίθους, θα χρειαστείτε επίσης έναν άλλο τρόπο καθαρισμού. Τοποθετήστε τα μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων και τα αφήστε τα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, καθαρίστε τις πέτρες με μία μαλακή οδοντόβουρτσα και με πολύ απαλές κινήσεις. Ολοκληρώστε την διαδικασία ξεπλένοντάς τα απλώς με ζεστό νερό.