Ιουλία Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), μέλος ΔΣ του ΣΕΒ, πρόεδρος Α’ ΔΣ του GLOBAL COMPACT NETWORK HELLAS
-
Με πρωτοβουλία της ο ΟΦΕΤ, προέβη τον Απρίλιο του 2020 σε δωρεά 24 εκατ. δόσεων του φαρμάκου Unikinon (με δραστική χλωροκίνη) στο ελληνικό κράτος και 60.000 δόσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία
-
Μετά τη δωρεά του Unikinon, η Uni-pharma SA διεξάγει δύο νέες κλινικές μελέτες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε 10 ερευνητικά κέντρα στη χώρα, ρίχνοντας στη μάχη δύο από τα φαρμακευτικά προϊόντα που κατέχει στη φαρέτρα της, με δραστικές ουσίες τη χλωροκίνη και τη λιοθυρονίνη
-
Σε συνέχεια της πρώτης δωρεάς, η κυρία Τσέτη, μέσω της δεύτερης φαρμακοβιομηχανίας InterMed, δώρισε 14.000 λίτρα αντισηπτικών στο ΕΣΥ και το Νοέμβριο του 2020, προχώρησε σε δωρεά απολυμαντικών και αντισηπτικών, στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ
Από την έλευση της πανδημίας στην Ελλάδα, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), Ιουλία Τσέτη, έδωσε βροντερό «παρών» στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, καταλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της Κοινωνικής Ευθύνης.
Με πρωτοβουλία της, ο ΟΦΕΤ, προέβη τον Απρίλιο σε δωρεά 24 εκατ. δόσεων του φαρμάκου Unikinon στο ελληνικό κράτος και 60.000 δόσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Μετά τη δωρεά του Unikinon, η Uni-pharma SA διεξάγει δύο νέες κλινικές μελέτες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε 10 ερευνητικά κέντρα στη χώρα, ρίχνοντας στη μάχη δύο από τα φαρμακευτικά προϊόντα που κατέχει στη φαρέτρα της, με δραστικές ουσίες τη χλωροκίνη και τη λιοθυρονίνη.
Σε συνέχεια της πρώτης δωρεάς, η κυρία Τσέτη, μέσω της δεύτερης φαρμακοβιομηχανίας InterMed, δώρισε 14.000 λίτρα αντισηπτικών στο ΕΣΥ και το Νοέμβριο, απολυμαντικά και αντισηπτικά, στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ. Και κατά το 2020, οι βιομηχανίες του ΟΦΕΤ, κατάφεραν να ξεχωρίσουν, αποσπώντας πλήθος διακρίσεων, μεταξύ αυτών 5 για την Εργασιακή Ασφάλεια καθώς και μία σημαντική διάκριση για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες (Manufacturing Excellence Awards).
Στα Growth Awards, που διοργάνωσαν η Grant Thorton σε συνεργασία με τη Eurobank, η Uni-pharma βρέθηκε ανάμεσα στις 18 κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας, μεταξύ 8000, ενώ στα Επιχειρηματικά Βραβεία του ΕΒΕΑ έλαβε το βραβείο «Περιβάλλον και Πράσινη Ανάπτυξη», καταδεικνύοντας με τον πιο σαφή τρόπο, την έμφαση και ευαισθητοποίηση της διοίκησης, σε θέματα περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής και βιώσιμης ανάπτυξης. Τέλος, απέσπασε πλήθος βραβείων για τις μεγάλες δωρεές της προς το υγειονομικό σύστημα της χώρας.
Από τον Ιούνιο του 2020, η Ιουλία Τσέτη, αποτελεί τη μοναδική γυναίκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και μία από τις φωνές που λαμβάνουν μέρος σε κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στον τομέα της ελληνικής βιομηχανίας. Όπως η ίδια έχει δηλώσει, στόχος της είναι να μπει «φρένο» πλέον στην αποβιομηχάνιση καθώς και σε πολλές αδυναμίες του παρελθόντος, με όραμα την ενδυνάμωση του παραγωγικού τομέα, ώστε να καταφέρει η Ελλάδα να αποκτήσει αυτάρκεια στον πρωτογενή τομέα.
Στον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, εκτός από τις βιομηχανίες του Uni-pharma & InterMed, ανήκουν ακόμη η εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και η πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, η οποία θα λειτουργεί και ως Ινστιτούτο Μελέτης από φοιτητές και νέους επιστήμονες.
Η κυρία Ιουλία Τσέτη τα τελευταία χρόνια επίσης, δημιούργησε το Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, στη μνήμη του πατέρα της, το οποίο χορηγεί υποτροφίες σε νέους επιστήμονες και ερευνητές, ενώ επιστέγασμα της κοινωνικής της ευαισθησίας, είναι η Στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, που αφορά δράσεις οι οποίες ενισχύουν την κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, την έρευνα και την επιστήμη, τη νέα γενιά, την αειφορία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον.