Το στραγγιστό γιαούρτι, είναι ένα από τα πιο εύπεπτα και ελαφριά συστατικά που μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά. Μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε ένα ισορροπημένο πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο και από μόνο του κάνει ένα νόστιμο σνακ ή επιδόρπιο.
Αν όμως είστε συνηθισμένοι σε πιο σύνθετες γεύσεις, δείτε 5 διαφορετικούς τρόπους για να το εντάξετε στη μαγειρική σας. Αυτό που πρέπει να φροντίστε για να αποφύγετε τη μεγάλη πρόσληψη θερμίδων, είναι να επιλέξετε την εκδοχή με τα χαμηλά λιπαρά.
Ζυμαρικά με σάλτσα βασιλικού γιαουρτιού
Αντί για κρέμα γάλακτος χρησιμοποιήστε γιαούρτι για να διατηρήστε την κρεμώδη υφή που αγαπάτε στα πιάτα ζυμαρικών. Πρόκειται για ένα απλό και γρήγορο γεύμα με βασιλικό, σκόρδο, αλάτι και λευκό πιπέρι για πιο έντονη γεύση. Ψιλοκόψτε ντομάτες για να λάβετε βιταμίνες Α και C, και κάλιο. Ολοκληρώστε ρίχνοντας κουκουνάρια που περιέχουν βιταμίνες Ε και Κ και μαγνήσιο.
Στραγγιστό γιαούρτι μακαρόνια και τυρί
Ένας εύκολος τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες και το λίπος στην αγαπημένη σας συνταγή mac and cheese, είναι να αντικαταστήσετε το μισό πλήρες γάλα με το γιαούρτι. Αυτό το τέχνασμα προσθέτει κρεμώδη υφή και μια δόση πρωτεΐνης χωρίς να χρειάζεται επιπλέον βούτυρο ή κρέμα γάλακτος. Σε αυτή έκδοση, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο, για μια υγιεινή επιλογή που μπορείτε να απολαύσετε σε μόλις 10 λεπτά. Για να μειώσετε ακόμα πιο πολύ τις θερμίδες, προτιμήστε τυριά με χαμηλά λιπαρά.
Κοτόπουλο με στραγγιστό γιαούρτι
Μαρινάρετε το κρέας, με βασικό συστατικό το γιαούρτι. Συμπληρωματικά προσθέστε σκόρδο, ρίγανη, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ξύσμα λεμονιού. Αφήστε το για 30 λεπτά ή μέχρι μία ημέρα πριν από τη σχάρα ή το ψήσιμο, για ένα οικογενειακό γεύμα που όλοι θα απολαύσουν. Συνδυάστε το με μία χωριάτικη σαλάτα χωρίς να το παρακάνετε με το λάδι και τη φέτα.
Ψιλοκομμένη σαλάτα λαχανικών με ζέα, γιαούρτι και μείγμα μπαχαρικών za’atar
Με άρωμα ανατολής, αυτό το πιάτο είναι ο τέλειος συνδυασμός δημητριακών, λαχανικών και πρωτεϊνών, ενώ αποτελεί ένα γρήγορο γεύμα που μπορείτε να ετοιμάσετε σε χρόνο ρεκόρ. Η ζέα, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το καστανό ρύζι, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Μία μικρή κουταλιά αρκεί. Ψιλοκόψτε αγγούρια, ρόκα και ντομάτες. Αυτό που κάνει αυτή τη σαλάτα να ξεχωρίζει, είναι το μείγμα μπαχαρικών za’atar, το οποίο μπορείτε να παρασκευάσετε και εσείς, βάζοντας ίσα μέρη θυμάρι ή φύλλα ρίγανης, ξηρό σουμάκ, θαλασσινό αλάτι και φρυγανισμένο σουσάμι.