Λέγεται ότι το γάλα, από τις μικρές ηλικίες, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρουμε ασβέστιο, το μέταλλο που ενισχύει τα οστά και τα δόντια. Ενώ το τρόφιμο αυτό είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, υπάρχει μια ποικιλία και από άλλα τρόφιμα πλούσια σε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την πυκνότητα και τη δύναμη των οστών.
Ο λόγος που αυτό έχει τόσο σημασία, είναι επειδή όταν τα οστά και οι μύες είναι δυνατοί μας βοηθά να διατηρήσουμε το σώμα μας σε φόρμα και να μειώσουμε τις πιθανότητες τραυματισμών. Το ασβέστιο, παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς, στη λειτουργία των μυών και στη σηματοδότηση των νεύρων.
Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι είναι οι καλύτερες πηγές ασβεστίου, αλλά υπάρχουν πολλές μη γαλακτοκομικές τροφές επίσης πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αυτά είναι καλά νέα για όσους δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Σύμφωνα με το «Healthline», η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν ικανοποιεί την καθημερινή απαίτηση ασβεστίου μέσω της διατροφής τους, γι ‘αυτό καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε αυτά τα τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο στη διατροφή σας.
Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:
Σαρδέλες
Οι σαρδέλες και ο σολομός περιέχουν ασβέστιο. Είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι καλά για την καρδιά, τον εγκέφαλο και το δέρμα.
Οσπρια
Οι φακές, τα φασόλια και οι γίγαντες, είναι μερικές από τις εξαιρετικές πηγές ασβεστίου που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα προβλήματα υγείας. Επομένως, προσπαθήστε να αποφύγετε να καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες από αυτά.
Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι ένας ισχυρός θρεπτικός παράγοντας, που κάνει καλό στην υγεία σας. Από όλα τα καρύδια, τα αμύγδαλα κτλ, περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα ασβεστίου και είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεϊνών και λιπών.
Γλυκοπατάτες
Σύμφωνα με το «MedicalNewsToday» , μια μεγάλη γλυκοπατάτα περιέχει περίπου 68 mg ασβεστίου, το οποίο είναι ιδανικό για τα οστά. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Α και C και κάλιο. Όχι μόνο είναι ευεργετικές για τους μύεςς και τα οστά, αλλά προάγουν την καλή όραση και αποτρέπουν τα σημάδια γήρανσης.
Σπόροι
Οι σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, πρωτεΐνες, υγιή λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μερικές από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου περιλαμβάνουν chia, παπαρουνόσπορος και σουσάμι.
Πράσινα λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά ήταν πάντα στην κατηγορία των καλύτερων τροφίμων που συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή. Ενώ τα περισσότερα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και το μπρόκολο είναι εξαιρετικές πηγές ασβεστίου, οι λαχανίδες ειδικότερα, είναι πιο ευεργετικές. Είναι επίσης πλούσια σε άλλες βιταμίνες και μέταλλα.
Διαβάστε επίσης:
Οι μωβ πατάτες και οι λόγοι που αξίζει να πάρουν τη θέση των λευκών στη διατροφή μας
Είναι υγιεινό να καταναλώνουμε κατεψυγμένα λαχανικά;
7 τροφές που δρουν υπέρ της απώλειας βάρους
Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση