ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τρόποι για να εντάξετε το αβοκάντο στη διατροφή σας

Το αβοκάντο, είναι γεμάτο με όλα τα θρεπτικά συστατικά, που προωθούν τη συνολική ευεξία και βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους.

Πρόκειται για ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά φρούτα, καθώς περιέχει όλες τις σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Βελτιώνει την πέψη, βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνει τη χοληστερόλη και μας προσφέρει γενική ευεξία. Για όλα τα παραπάνω θεωρείται ένα υπέροχο συστατικό για ένα γεύμα καθώς μπορεί να προστεθεί και για να φτιάξετε διάφορες σαλάτες.

Δείτε μερικούς τρόπους για να το εντάξετε με μεγαλύτερη ευκολία στη διατροφή σας:

Ελαιόλαδο και αβοκάντο

Κόβουμε τα αβοκάντο σε κομμάτια και μετά πασπαλίζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βαλσάμικο ξύδι. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να καταναλώνετε καθημερινά αβοκάντο.

Με ομελέτα

Εάν σκέφτεστε να δώσετε κάποια έξτρα υφή σε μια ομελέτα, προσθέστε το 1/4 ενός αβοκάντο κομμένο σε μικρούς κύβους, όταν τα αυγά είναι μισά μαγειρεμένα και στη συνέχεια συνεχίστε ξανά το μαγείρεμα μέχρι να ζεσταθεί.

Αβοκάντο σε τοστ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο και τη μαρμελάδα με αβοκάντο και να τα απολαύσετε σε φρυγανισμένο ψωμί. Ιδανικά φτιάξτε μια γουακαμόλε σαλάτα και περάστε την επάνω στη ζεστή φέτα για να απολαύσετε ένα μικρό ενδιάμεσο γεύμα.

Σε σαλάτες

Το αβοκάντο αποτελεί, μια εξαιρετική προσθήκη στις σαλάτες. Έτσι, μπορείτε να ετοιμάσετε οποιαδήποτε επιθυμείτε και να το προσθέσετε μέσα σε αυτή. Ένα παράδειγμα είναι να κάνετε μια μικρή παραλλαγή στην παραδοσιακή χωριάτικη και να προσθέσετε βραστά ρεβύθια και ψιλοκομμένο αβοκάντο για να απολαύσετε ένα πλήρες γεύμα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αυγά, κοτόπουλο και ψάρι στις σαλάτες.

Σούπες

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να συμπεριλάβετε το αβοκάντο στη διατροφή σας είναι να φτιάξετε μια σούπα με αυτό ως συστατικό. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Διαδίκτυο για να βρείτε μια νόστιμη συνταγή.

Αβοκάντο στη σχάρα

Τα αβοκάντο στη σχάρα κάνουν μια εξαιρετική προσθήκη στα κρέατα μπάρμπεκιου. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και απλώστε λίγο χυμό λεμονιού πάνω του. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κομμένο τμήμα στην επιφάνεια της σχάρας και μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά. Συνοδέψτε το με κρέας.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί τα ακτινίδια θεωρούνται υπερτροφές;

Γιαούρτι καρύδας: Ένα θρεπτικό και ελαφρύ επιδόρπιο

Tι μπορεί να βλάψει την υγεία του εντέρου και πώς να το αντιμετωπίσετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση