Διατροφή

7 λόγοι που αξίζει να καταναλώνετε περισσότερο πράσινα φασόλια

Photo by cottonbro from Pexels

Τα πράσινα φασόλια, είναι ένα καθημερινό παραδοσιακό και πολύ νόστιμο πιάτο, που περιέχει συσσωρευμένα έναν τεράστιο αριθμό με θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και τη γενική υγεία.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα πολλαπλά οφέλη που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας με την κατανάλωση τους.

Βοηθά σε θέματα που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που βιώνουν προβλήματα με την εμμηνόπαυση, όπως αίσθηση καψίματος, κούραση και κατάθλιψη, καλό θα ήταν να καταναλώνουν συχνότερα φασόλια γιατί χάρη στις ισοφλαβόνες που περιέχουν, βοηθούν τον οργανισμό να ρυθμίσει λειτουργίες που ευθύνονται για τα παραπάνω.

Photo by cottonbro from Pexels

Κακή λειτουργία του εγκεφάλου λόγω ηλικίας

Πολλοί ηλικιωμένοι πάσχουν από άνοια ή Alzheimer, χάνοντας τη γνωστικότητα τους και την ομαλή ομιλία τους. Οι ισοφλαβόνες που βρίσκονται στα φασόλια, βοηθούν και στην ενίσχυση του εγκεφάλου, βοηθώντας στη διατήρηση της γνωστικότητας ειδικά μετά το στάδιο της εμμηνόπαυσης.

Ανοσία

Τα φασόλια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και κυρίως χολίνη, μία ουσία που λειτουργεί όπως η βιταμίνη Β. Προωθεί την καλή μνήμη, τον ύπνο, τη γνωστικότητα και την κίνηση των μυών.

Επίσης βοηθά το ανοσοποιητικό και αποτρέπει από νευρολογικές διαταραχές και ασθένειες του ήπατος.

Καρδιακές νόσοι

Ως συνήθως τα καρδιακά νοσήματα, προκαλούνται από αυξημένη χοληστερόλη. Τα φασόλια, λόγω των φυτικών ινών και των αντιοξειδωτικών που περιέχουν, βοηθούν στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

Επίπεδα ενέργειας

Όσοι πάσχουν από αναιμία, γνωρίζουν πόσο δυσάρεστο είναι η αίσθηση της ζάλης και της ατονίας. Τα πράσινα φασόλια είναι μία φυτική πηγή σιδήρου και πολλοί διατροφολόγοι τα περιλαμβάνουν στα διατροφικά προγράμματα των ασθενών τους.

Βελτιώνουν τη γονιμότητα

Τα φυτικά τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο, και πρωτεΐνες, όπως τα πράσινα φασόλια, τα όσπρια γενικά και οι γλυκές κολοκύθες, θεωρούνται ιδανικά για την ενίσχυση της γονιμότητας.

Προστασία από καρκίνο μαστού και προστάτη

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις οιστρογόνων στο αίμα, αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και του προστάτη. Η συχνή κατανάλωση πράσινων φασολιών «θωρακίζει» τον οργανισμό με ισοφλαβόνες, οι οποίες έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες οδηγούν στην εμφάνιση του.

 

Διαβάστε επίσης:

Μουστάρδα: Το αγαπημένο καρύκευμα της δίαιτας

Ρόφημα κατά της αρθρίτιδας, ανακουφίζει από πόνους και φλεγμονές προστατεύοντας την καρδιά

Νέα έρευνα συνδέει το γάλα με τον καρκίνο του μαστού

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση