ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Aυτά είναι τα καλύτερα φυσικά υποκατάστατα αλατιού

πηγή: pexels

Το αλάτι μπορεί να δίνει περισσότερη γεύση στο φαγητό, όμως μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Ο κίνδυνος για αυξημένη αρτηριακή πίεση γίνεται μεγαλύτερος, επομένως τόσο οι γιατροί, όσο και οι διατροφολόγοι, συνιστούν σε όλους να ελέγχουν την ποσότητα που προσθέτουν στα γεύματα τους.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις, με φυσικά τρόφιμα που δίνουν γεύση στο πιάτο, χωρίς να λαμβάνετε επιπλέον νάτριο.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Σκόρδο: Τονίζει αρκετά τη γεύση σε ένα φαγητό και ενισχύει τη φυσική ανοσία. Επίσης μειώνει την αρτηριακή πίεση

Χυμός λεμονιού: Αυτό το συστατικό θα κάνει το φαγητό σας γευστικότερο, χωρίς το επιπλέον νάτριο.

Πιπέρι: Αυτό το απλό μπαχαρικό προσθέτει μια βαθύτερη γεύση και τόνους μπαχαρικών στο πιάτο σας.

Άνηθο: Δοκιμάστε το για να προσθέσετε μερικές αρωματικές νότες φρεσκάδας και νοστιμιάς στις συνταγές που αφορούν κυρίως λαχανικά.

Σκόνη κρεμμυδιού: Αυτό το ευέλικτο μπαχαρικό θα προσθέσει γεύση σε  οποιαδήποτε αλμυρή συνταγή.

Μαγιά: Επίσης, μια εξαιρετική πηγή Β12.  Αυτό το συστατικό είναι γνωστό για τη γεύση που μοιάζει με τυρί.

Βαλσάμικο ξύδι: Η γεύση του είναι αρκετά όξινη και ελαφρώς γλυκιά. Ταιριάζει μοναδικά σε πράσινες σαλάτες και άλλες συνταγές για μαγείρεμα.

Καπνιστή πάπρικα: Αυτό το βαθύ κόκκινο, πικάντικο συστατικό είναι νόστιμο σε tacos, πατάτες ή σε όποιο άλλο φαγητό επιθυμείτε. Αξίξει να τη δοκιμάσετε σε πιάτα με ψητά λαχανικά, σάλτσες και sauce.

Λάδι τρούφας: Έχει αρκετά έντονη μυρωδιά άρα και γεύση. Το συγκεκριμένο συστατικό ταιριάζει μοναδικά σε σαλάτες και σε ζυμαρικά.

Δενδρολίβανο: Το βότανο αυτό δίνει ιδιαίτερη γεύση στο μαγείρεμα και μπορεί εύκολα να συντηρηθεί σε γλάστρα στην κουζίνα ή το μπαλκόνι.

Τζίντζερ: Αποξηραμένο ή φρέσκο, αυτό το διακριτικό συστατικό είναι επίσης εξαιρετικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Κολίανδρο: Αυτό το μπαχαρικό προέρχεται από τους σπόρους του φυτού κόλιαντρου και προσθέτει μια ζεστή γεύση λουλουδιών.

Μπούκοβο: Η πικάντικη γεύση, από αυτές τις νιφάδες, δίνει μία διαφορετική νότα στο φαγητό και σίγουρα δεν θα χρειαστεί περισσότερο αλάτι για να ενισχυθεί η γεύση του.

Μηλόξυδο: Τόσο γλυκό όσο και όξινο, αυτό το ξίδι είναι μια υγιεινή λύση για την αντικατάσταση του αλατιού.

Κανέλα: Είναι δημοφιλής κυρίως στα  γλυκά πιάτα, αλλά προστίθεται και σε σάλτσες και άλλα μαγειρευτά φαγητά.

Φασκόμηλο: Είτε αποξηραμένο είτε φρέσκο, αυτό το βότανο έχει δύο νότες εσπεριδοειδών και ευκαλύπτου.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι μωβ πατάτες και οι λόγοι που αξίζει να πάρουν τη θέση των λευκών στη διατροφή μας

Γιατί οι πατάτες επηρεάζουν το σάκχαρο στο αίμα

4 μύθοι γύρω από το αλάτι

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση