Το τζίντζερ είναι ένα αγαπημένο καρύκευμα, με πικάντικη γεύση, η οποία γίνεται πιο ήπια όταν αυτό μαγειρεύεται μέσα στο φαγητό. Έχει αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μειώνει τη χοληστερίνη, βοηθά στην απωλεια κιλών και βοηθά στην καταπολέμηση της ναυτίας. Επίσης τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντιμικροβιακή δράση, πράγμα που ειδικά τώρα το καθιστά απαραίτητο στη διατροφή μας.
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η μέρα, είναι να το συμπεριλάβουμε στο πρωινό μας. Δείτε παρακάτω με ποιο τρόπο μπορείτε να το απολαύσετε:
1. Στον καφέ
Ο καφές και το τζίντζερ δημιουργούν ένα ισχυρό συνδυασμό για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, καθώς ο καφές είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον κόσμο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να ρίξετε λίγο από το καρύκευμα σε σκόνη στον πρωινό σας espresso, κάτι που θα σας βοηθήσει και στην πέψη.
2. Τσάι τζίντζερ για την καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C
Το τσάι τζίντζερ είναι ένα δημοφιλές ρόφημα που μας ζεσταίνει τις κρύες νύχτες. Ένα φλιτζάνι από αυτό κάθε πρωί, λειτουργεί σαν ένα φάρμακο που σας ανακουφίζει από τη ναυτία που παρουσιάζεται κυρίως σε περίπτωση εγκυμοσύνης.
3. Δοκιμάστε ένα αντιφλεγμονώδες δοχείο granola
Ένα μπολ με τραγανά, πλούσια σε ίνες granola είναι πάντα μια εύκολη και θρεπτική επιλογή για το πρωινό σας γεύμα. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τζίντζερ για να κάνετε πιο δυνατή και απολαυστική τη γεύση του. Ξεφλουδίστε λίγο τζίντζερ και ανακατέψτε το με μέλι ή λιωμένο λάδι καρύδας. Στη συνέχεια ριξτε το ομοιόμορφα πάνω από το μπολ. Η προσθήκη τζίντζερ στα αγαπημένα σας δημητριακά, σας παρέχει μερικά δυνατά αντιφλεγμονώδη οφέλη, ειδικά για άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα.
6. Προσθέστε το χυμό τζίντζερ στα smoothies σας
Αν και το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, όταν επαναλαμβάνεται με το ίδιο ακριβώς γεύμα μπορεί να γίνει μέχρι και βαρετό. Εκτός εάν έχετε τζίντζερ! Ένα smoothie ενισχυμένο με τον χυμό από το super food ενισχύει τον μεταβολισμό και καταπολεμά με φυσικό τρόπο τα βακτήρια του εντέρου.