Όσο περνάνε οι μέρες στο σπίτι μπορούμε να αποφύγουμε την πλήξη που προκαλεί η επανάληψη ακόμα και στο κομμάτι της διατροφής. Μία αλλαγή η οποία δεν πρόκειται να μας επιβαρύνει με πρόσθετες θερμίδες είναι να μεταμορφώσουμε το πρωινό μας γεύμα σε μία απολαυστική σαλάτα. Δείτε τις παρακάτω τρεις επιλογές που μπορείτε να εφαρμόσετε στην πράξη:
Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια
Ένα θρεπτικό γεύμα πλούσιο σε ίνες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά που δίνει το κατάλληλο boost στον οργανισμό στο ξεκίνημα της μέρας.
Συστατικά: 2 αυγά, λίγο αλάτι, 1 κουτάλι της σούπας ξίδι, μία χούφτα κομμένα φρέσκα μανιτάρια, μισό κουτάλι του γλυκού dijon μουστάρδα, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μαρούλι, 1/4 από ένα αβοκάντο.
Θερμίδες: 351
Προετοιμασία: Ρίχνετε σε ένα μπολ το καθαρισμένο μαρούλι. Παράλληλα σε ένα άλλο αφήνετε τα κρεμμύδια με το ξίδι για πέντε λεπτά. Βράζετε ένα αυγό και σοτάρετε τα μανιτάρια με λίγο λάδι. Ανακατεύετε τη μουστάρδα με μία κουταλιά της σούπας λάδι. Στο τέλος ρίχνετε όλα τα υλικά πάνω στην πράσινη σαλάτα και περιχύνετε με τη σος. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι.
Σαλάτα με καπνιστό σολομό
Πρόκειται για μία πολύ θρεπτική σαλάτα η οποία είναι ιδιαίτερα χορταστική και με αρκετά χαμηλές θερμίδες.
Συστατικά: μία μικρή χούφτα κρουτόν, ελαιόλαδο, κεφίρ, φρέσκος ή αποξηραμένος άνηθος, μία κουταλιά του γλυκού μέλι, μαρούλι, καπνιστός σολομός, αγγούρι, ντοματίνια, αλάτι πιπέρι
Θερμίδες: 307
Προετοιμασία: Κόβετε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο ανακατεύετε καλά μαζί μία κουταλιά της σούπας λάδι με 50ml κεφίρ λίγο άνιθο και το μέλι. Στη συνέχεια κόβετε το αγγούρι σε ροδέλες και τα ντοματίνια στη μέση. Τοποθετείτε ένα κομμάτι καπνιστό σολομό πάνω στο μαρούλι και στη συνέχεια τα υπόλοιπα. στο τέλος ρίχνετε από πάνω τη σος.
Σπανάκι με κινόα
Το πρωινό μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια νόστιμη σαλάτα με πολλές βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες.
Συστατικά: 2 κουτάλια του γλυκού μηλόξιδο, 1 κουτάλι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου, 1 κουτάλι του γλυκού μουστάρδα dijon, αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουαλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι, baby σπανάκι, 2/3 της κούπας quinoa, μισό φλιτζάνι κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, μισό φλυτζάνι granola αμυγδάλου
Θερμίδες: 407
Προετοιμασία:
Ανακατέψτε το ξύδι, το σιρόπι σφενδάμου, τη μουστάρδα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Σταδιακά προσθέστε το λάδι μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε ένα μπολ ρίξτε το σπανάκι, τα αποψυγμένα φρούτα και από πάνω ρίξτε ομοιόμορφα τη σάλτσα. Στο τέλος προσθέστε τη granola για να παραμείνει τραγανή.